Phu My (Ho Chi Minh City), Vietnam

Phu My, som uttalas Foo Me, är Ho Chi Minh Citys kommersiella hamn.

Hamnen i Phu My ligger ungefär två timmar utanför Ho Chi Minh City, eller Saigon som staden ibland fortfarande kallas. Kryssningar med mindre fartyg tar sig hela vägen upp på Saigonfloden och lägger till nära stadskärnan, men de större fartygen lägger till här i Phu My. Hamnen har inte direkt något eget att erbjuda så bege dig till Ho Chi Minh City under ditt stopp här.

Ho Chi Minh City ligger belägen i södra Vietnam och är landets största stad, med både miljontals invånare och mopeder. Staden är en sprudlande, pulserande metropol med vackra franska kolonialbyggnader, moderna skyskrapor, historiska minnesplatser och en mångfald av gatu- och flodmarknader där du kan njuta av shopping och god mat. Missa inte att prova egg coffee, som består av precis det namnet säger. Galet smaskigt!

Tips på att se och göra!

Sevärdheter

Vackra byggnader och mopeder i överflöd

Centrala Ho Chi Minh City bjuder på vacker arkitektur. Saigon Opera House, palatset vid Ho Chi Minh Square och Notre Dame-katedralen, som är en kopia på den världskända katedralen i Paris, är bara några av exemplen. Strosa gärna runt i staden men var försiktig när du korsar gatorna. Här används knappt några övergångsställen utan korsa gatan försiktigt och håll ögonkontakt med trafikanterna, så kommer de att köra runt dig. En upplevelse i sig, vi lovar.

null
Historia

Få dig lite av en historielektion

Ho Chi Minh City har Vietnamkriget, eller USA-kriget som det heter här, färskt i minnet så runt om i staden finns möjligheten till lite av en historielektion. Besök Reunification Palace och promenera i de korridorer där makthavarna oroligt väntade på att störtas av Viet Cong, och se skrämmande exempel på hur det vietnamesiska folket drabbades av krigets förödelse på War Reminants Museum. Museet, som avhandlar krigen mot både USA och Frankrike i mitten av förra seklet, har stridsvagnar och flygplan samt utställningar som beskriver krigets hemska realiteter. En kort resa utanför staden finns även de berömda Cu Chi-tunnlarna där man visar hur det underjordiska nätverkssystemet spelade stor roll under kriget. Här levde de vietnamesiska Viet Cong-soldaterna under jorden och besökarna får möjlighet att krypa i de trånga tunnlarna och lära sig mer om hur livet här såg ut.

null
Mat & Shopping

En av stadens äldsta, största och mest populära

Ben Thanh Market är ett av Vietnams mest populära resmål. Marknaden, som startade redan på 1600-talet som en informell sammankomst för gatuförsäljare nära Saigonfloden, är en av Ho Chi Minh Citys äldsta och största marknadsplatser. Insup dofterna, färgerna och smakerna från den lokala kulturen och shoppa loss bland alla souvenirer. Njut av god och billig mat och pruta på allt från klockor och t-shirts till vackra vietnamesiska tyger.

null

Hittade

Andra destinationer