Yokohama (Tokyo), Japan

Storstaden Yokohama är födelseplatsen för Japans moderna kultur.

Yokohama är Japans näst största stad. Här bjuds historia, sevärdheter, shopping och populära Chinatown, vilken är en av världens största. Staden anses vara porten till Japan och hamnen i Yokohama, där kryssningarna hit lägger till, anses i sin tur vara porten till Tokyo – Japans huvudstad, som är en av världens största städer.

Bland Yokohamas populära sevärdheter finns bland annat den japanska trädgården Sankeien och två matmuseum. Ett är tillägnat nudlar och ligger i Minato Minai District och ett är tillägnat ramen – den väldigt populära japanska nudelrätten. I en replika av gamla stan i Tokyo under 1958, när ramen ökade i popularitet som allra mest, finns här nio restauranger som serverar ramen från olika regioner i Japan. Du köper biljett utanför respektive restaurang innan du kliver in, och får sedan serverat ramen i minivarianter.

Tips på att se och göra!

Kultur

Daibutsu i Kamakura

Åk direkt från hamnen i Yokohama till den pittoreska lilla kulturstaden Kamakura – staden med de heliga templen. Här finns 19 shintohelgedomar och 65 buddhisttempel, däribland två av Japans äldsta zenkloster, och du får naturligtvis inte missa den stora Buddhan i brons. Buddhan, Daibutsu, är 13,5 meter hög så det är inte så konstigt att den är den mest kända sevärdheten här. 

null
Utflykt

Botanisera i storstaden

En tur till Tokyo är given då staden ligger endast cirka 45 minuter bort med bil. Här finns fantastisk shopping, historiska tempel, restauranger i toppklass, vackra parker och neonbeklädda skyskrapor. Sjung karaoke, bada i varma källor (Onsens), upplev Kejsarpalatset och blicka ut över staden från 243 meter höga Tokyo City Hall. 

null
Natur

Ta en paus i det gröna

Önskar du lite grönska på programmet är den japanska trädgården Sankeien värd ett besök. Här finns bland annat historisk arkitektur från när en amerikansk militärbas upptog området men du hittar även broar, små vattenfall, bambuskogar och dammar i parken. Den stora trädgården täcker över 175 kvm och är känd för sin växlande skönhet i takt med säsongernas skiftningar. 

null

Hittade

Andra destinationer