Singapore, Singapore

Gröna och rena staden Singapore har många sevärdheter att pricka av.

Republiken Singapore, singa (lejon) och pura (stad), är Sydostasiens minsta land. Staden Singapore är en av Asiens rikaste och modernaste städer, vilket syns på stadssiluetten som består av höga skyskrapor, futuristiska byggnader och ett av världens största pariserhjul. Staden benämns ofta som världens renaste och ja, det ligger helt klart något i det. Nedskräpning bötfälls gärna och du gör bäst i att inte spotta på gatan eller tugga tuggummi.

Singapore har en av världens största hamnar och flera kryssningar i Asien har Singapore som start och/eller slutdestination. Förutom flera kända sevärdheter som självklart är värda besök, står ofta även shopping högt på besökares lista. Den långa Orchard Road är perfekt att fördriva en dag på med sina många, stora shoppinggallerior med kläder, smycken, leksaker och kökstillbehör. Här finns även gott om billig elektronik, men se upp för kopior.

Tips på att se och göra!

Kultur

Mångfald i mysiga kvarter

Singapore präglas av en kulturell mångfald med kinesiska, malajiska, indiska, eurasiska och arabiska grupper. Vandra runt och njut av influenserna i Chinatown, arabkvarteren och Little India. I arabkvarteren finns bland annat mysiga Haji Lane som är värd ett besök. Gatan är bara fyra meter bred och sägs vara en av Singapores smalaste, och den kantas av färgglada hus, restauranger och knasiga butiker. I arabkvarteren finns även ett svenskt café och konditori, Fika, där du kan njuta av klassiker som köttbullar och mos, stekt strömming och knäckemacka med kaviar. Eller kladdkaka och kanelbullar om det söta är mer lockande. Ät på plats eller köp med.

null
Mat & Dryck

Singapore Sling på anrikt hotell

Singapores kulturella mångfald märks tydligt i stadens matutbud. Här finns allt från hål-i-väggen-hak till flådiga restauranger som serverar mat från världens alla hörn. Prova japansk ramen, kinesisk chicken rice, svensk husmanskost, indonesisk satay eller något annat gott. Ett besök i Singapore är heller inte riktigt komplett utan ett besök på lyxhotellet Raffles, för en Singapore Sling. Den ginbaserade drinken uppfanns i början av 1900-talet på hotellet, och att avnjuta drinken i hotellets kända Long Bar är något extra. 

null
Natur

Stadens gröna oaser

Cirka 15 minuter med bil från den absoluta stadskärnan ligger den tropiska Singapore Botanic Garden. Den botaniska trädgården huserar över 10 000 olika arter av flora och är upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Vill du besöka en park något mer centralt ligger futuristiska Gardens by the Bay alldeles vid kända Marina Bay Sands och Singapore Flyer. Den 101 hektar stora parken har enorma växthus, fullt av promenadvägar, mysiga fiskdammar och 25 - 50 meter höga så kallade ”Supertrees”. Om du har möjlighet att besöka parken på kvällen håller området the Neon Jungle en koordinerad ljus- och musikshow i de höga trädkonstruktionerna.

null

Hittade

Andra destinationer