Kobe (Kyoto), Japan

Kobebiffens hemstad är en viktig hamnstad, med en modern touch. 

Kobe är känd för att vara en av de livligaste städerna i Japan. Den ligger vackert omgiven av berg i Osakabukten och hamnen är en populär kryssningshamn. Staden förknippas kanske mest med den berömda kobebiffen, men här finns även natursköna trädgårdar, spännande museer, sakebryggerier och Mount Rokko bland sevärdheterna.

Kobe ligger 1,5 timme med bil från Kyoto och så nära Osaka som 45 minuter, så staden är en bra utgångpunkt för utflykter hit. Osaka kallas ofta för “Det enda köket under himlen” så här kan du förvänta dig mat i en klass för sig, och i den gamla huvudstaden Kyoto kan du besöka hela 17 UNESCO-listade platser. Kyoto klarade sig bra undan andra världskrigets bombningar så här finns bevarade tempel, trädgårdar och helgedomar i massor.

Tips på att se och göra!

Utflykt

Körsbärsblomning i Kyoto

Under den korta perioden från slutet av mars till mitten av april blommar körsbärsträden i Japan och detta är en närmast helig tid för japanerna. Även om du kan se blomningen i parkerna i Kobe kan det vara roligt att besöka den större staden Kyoto just under Sakura (körsbärsblomningen). Filosofens stig, som ligger i stadsdelen Norra Higashiyama, och Shimbasi i stadsdelen Södra Higashiyama, är två bra ställen för att uppleva de vackra träden.

null
Aktiviteter

På traditionellt japanskt vis

För en riktigt skön stund ska du ta in på en Ryokan. Dessa japanska värdshus, fyllda med traditionella förhållningsregler och små, trevliga ritualer, är en spännande upplevelse du sent kommer glömma. Strosa runt i mjuka tofflor och bomullsrocken Yukata, bada i de varma källorna, Onsen, sov på en futonmadrass på golvet, och njut av japansk gästvänlighet och lokala delikatesser. Arima-onsen är en av de äldsta i Japan och folk vallfärdar hit från hela landet, för att värma upp sig i dess heta källor. 

null
Mat & Dryck

Kobebiff och sake

När du är i Kobe är det nästan ett måste att prova det mytomspunnet delikata köttet kobebiff, som tack vare att det är marmorerat med fett är otroligt mört och saftigt. Dock får du räkna med en ganska saftig prislapp för det, då det är världens dyraste nötkött. Även sake, japanskt risvin, är roligt att prova här. Kobe har flera kända bryggerier som erbjuder guidade turer där du får lära dig om sakens historia, och du kan också få prova en rad olika blandningar. 

null

Hittade

Andra destinationer