Adelaide, Australien

Adelaide är mysigt och avslappnat, och serverar mat och vin i världsklass.

Trots att Adelaide är ”huvudstad” i Australiens torraste delstat, South Australia, finns här gott om vatten. Floden Murrey slingrar sig 65 mil genom landskapet och staten har en 370 mil lång kustremsa som bjuder in till sol och bad vid härliga stränder. Förutom stränder gör även närheten till Barossa Valley och Kangaroo Island Adelaide till ett populärt resmål. Adelaide kan även stoltsera med är att vara hemstaden för rockbandet AC/DC, även om de slog igenom först när de hade flyttat ifrån staden.

Adelaides stadskärna är omgiven av grönskande parker så när din kryssning lägger till här kan du, likt lokalborna själva, njuta av sköna promenader i skydd av trädens skugga. Är du intresserad av arkitektur kan du spana in de många kyrkorna som finns här som gett staden smeknamnet "the City of Churches", eller kanske gå på festival. Här anordnas nämligen flera festivaler året om, som till exempel filmfestival, konstfestival, författarvecka och böndernas egen festival.

Natur

Naturliga miljöer på Kangaroo Island

Ön Kangaroo Island utanför Adelaide erbjuder oförstörd vildmark med ett spännande djurliv. Här finns varaner, myrpiggsvin, koalabjörnar, kängurur, sjöfåglar.. – alla i sin naturliga miljö. Ön har fått sitt namn efter att många kängurur slaktades här i början av 1800-talet, som proviant åt sjökapten Matthew Flinders och hans besättning. De var nära svältdöden när de upptäckte ön och åt av allt som fanns för att överleva.

Utflykt

Njut av viner i Barossa Valley

Det vackra landskapet i Barossa Valley sträcker sig milsvida över gröna kullar, och vinrankorna växer tätt. Området har 120 vingårdar, där de största och mest kända gårdarna heter Penfolds, Lehman Brothers och Jacobs Creek. Regionen, som ligger cirka sex mil norr om Adelaide, är mest känd för sina viner på druvorna Shiraz och Riesling.

Strandliv

Ta ett dopp, ät gott och shoppa loss

Adelaide kantas av flera mil stränder och havet är aldrig särskilt långt från stadskärnan. Med en kort tur med lokalbussen tar du dig till stadsdelen Glenelg och Glenelg Beach, som är stadens mest populära strand. Här kan du simma, promenera på bryggan eller längs strandpromenaden, njuta av något gott att äta och dricka på någon av alla restaurangerna, och shoppa i strandbutikerna. Längs Jetty Road är det alltid fullt av människor.

Hittade 0 kryssningar

Hjälp! Vi hittar tyvärr inga resultat på denna sökning

Prova att justera bland filtren eller varför inte göra en helt ny sökning?

Vill du försöka om från början?
0 av 0st

Andra destinationer inom Australien & Nya Zeeland