Adelaide, Australien

Adelaide är mysigt och avslappnat, och serverar mat och vin i världsklass.

Adelaide är ”huvudstad” i Australiens torraste delstat, South Australia, men här finns ändå gott om vatten. Floden Murrey slingrar sig 65 mil genom landskapet och staten har en 370 mil lång kustremsa med härliga stränder. Även närheten till Barossa Valley och Kangaroo Island gör Adelaide till ett populärt resmål. Kul att veta kan vara att Adelaide är hemstad för rockbandet AC/DC, även om de slog igenom när de hade flyttat ifrån staden.

Adelaides stadskärna är omgiven av grönskande parker så när din kryssning lägger till här kan du ta sköna promenader i skydd av trädens skugga. Spana gärna in de många kyrkorna som gett staden smeknamnet "The City of Churches", eller gå på festival. Här anordnas flera festivaler året om som till exempel filmfestival, konstfestival, författarvecka och böndernas festival.

Tips på att se och göra!

Natur

Naturliga miljöer på Kangaroo Island

Ön Kangaroo Island utanför Adelaide erbjuder oförstörd vildmark med ett spännande djurliv. Här finns varaner, myrpiggsvin, koalabjörnar, kängurur, sjöfåglar.. – alla i sin naturliga miljö. Ön har fått sitt namn efter att många kängurur slaktades här i början av 1800-talet, som proviant åt sjökapten Matthew Flinders och hans besättning. De var nära svältdöden när de upptäckte ön och åt av allt som fanns för att överleva.

null
Utflykt

Njut av viner i Barossa Valley

Det vackra landskapet i Barossa Valley sträcker sig milsvida över gröna kullar, och vinrankorna växer tätt. Området har 120 vingårdar, där de största och mest kända gårdarna heter Penfolds, Lehman Brothers och Jacobs Creek. Regionen, som ligger cirka sex mil norr om Adelaide, är mest känd för sina viner på druvorna Shiraz och Riesling.

null
Strandliv

Ta ett dopp, ät gott och shoppa loss

Adelaide kantas av flera mil stränder och havet är aldrig särskilt långt från stadskärnan. Med en kort tur med lokalbussen tar du dig till stadsdelen Glenelg och Glenelg Beach, som är stadens mest populära strand. Här kan du simma, promenera på bryggan eller längs strandpromenaden, njuta av något gott att äta och dricka på någon av alla restaurangerna, och shoppa i strandbutikerna. Längs Jetty Road är det alltid fullt av människor.

null

Hittade

Andra destinationer