Tauranga, Nya Zeeland

Tauranga erbjuder både historiskt och modernt, på Nya Zeelands norra ö.

Nya Zeelands snabbast växande stad Tauranga ligger vackert omgiven av kust, sydost om Auckland. Hamnen här, som ligger sju kilometer norr om centrala Tauranga, är landets största exportmässigt och det är här som kryssningarna gör sitt stopp. Segla, spana efter delfiner, ta en promenad i stadens historiska områden eller shoppa. Här finns mycket att se och göra.

Tauranga är Nya Zeelands sjätte största stad, som växer ytterligare under sommaren tack vare alla besökare. De flesta som kommer hit gör det för närheten till Mount Maunganui, härliga stränder och bra surfvatten, och för att besöka the White Island – den vita ön som är en aktiv vulkan. The Bay of Plentys idylliska stränder är även det vad som lockar så klart.

Tips på att se och göra!

Kultur

Utforska staden på egen hand

Det finns en massa intressanta gator i Tauranga och att promenera genom staden är ett bra sätt att utforska. På 17th Avenue West i Tauranga är det som om tiden stått stilla. Här finns stora, historiska byggnader på kullerstensgator, med butiker som säljer konst och presenter. Gillar du väggmålningar är bland annat Spring Street, Grey Street och 176 Cameron Road de rätta gatorna. Är marknader mer din grej finns the Tauranga Farmers Market på 5th Avenue, som har öppet från klockan 8 på morgonen till klockan 12 på kvällen, och Bobbys Fresh Fish Market på Drive Crescent.

null
Nöje

Bli en hobbit för en dag

Regissören Peter Jackson blev världskänd när han regisserade filmerna efter J.R.R. Tolkiens böcker om Sagan om Ringen och Bilbo under början av 2000-talet. Även Nya Zeeland blev omtalat efter filmerna, som blev enorma succéer, då de till stora delar spelades in just här. Passa på att besöka inspelningsplatsen för Frodo och Bilbos by Fylke (Shire), och titta in i de små husen eller avnjut en öl på deras pub.

null
Utflykt

Geotermi och Maorikultur

Rotorua är norra öns mest populära turistmål och ligger cirka en timme med bil från Tauranga. Här sprutar gejsrar vattenånga lite överallt i staden och heta källor ger möjlighet till varma, helande bad. Runt Frying Pan Lake, som sägs vara världens största heta källa, finns möjlighet till fina vandringar och de höga temperaturerna i sjön gör att växterna i området är av det sällsynta slaget. I Rotorua finns också flera intressanta kulturcentrum där du kan få uppleva konst, arkitektur, sång och dans från Maorikulturen. Den är fortfarande väldigt stark här så ta tillfället i akt att lära dig mer. 

null

Hittade

Andra destinationer