Cairns, Australien

Cairns är en liten, ren och prydlig stad med behagligt tempo. 

Staden Cairns i norra Queensland är en mycket populär stad på Australiens östkust, framförallt då den är den perfekta utgångspunkten för att uppleva Stora barriärrevet. Cairns har dock mer att erbjuda och när din kryssning stannar här kan du njuta av bra restauranger, många butiker, en populär strandpromenad och flera kulturaktiviteter. 

Hamnen i Cairns är en av Australiens mest trafikerade hamnar och ligger centralt i staden. Då Cairns är den stora utgångspunkten för utflykter, inte bara till Stora barriärrevet, trängs både segelbåtar, kryssningsfartyg och en kommersiell fiskeflotta med utflyktsbåtarna till revet, nationalparkerna och badorterna som ligger i stadens närområde.

Tips på att se och göra!

Sevärdheter

Världsarvslistade naturfenomen

Ingen annanstans än i Cairns och Port Douglas kan man komma så nära Stora barriärrevet och havet, men även den intressanta regnskogen i nationalparken Daintree. De två UNESCO-listade världsarven möts på stranden i Cape Tribulation och möjliggör vackra vandringar i den 135 miljoner år gamla regnskogen, som är världens äldsta tropiska regnskog, i kombination med spännande snorkling i världens åttonde underverk – Stora barriärrevet.

null
Utflykt

När resan blir en del av målet

Att besöka den 150 år gamla byn Kuranda, som ligger cirka två mil nordväst om Cairns, är absolut värt att göra. Framförallt för de vackra transportsättens skull. Till byn kan man nämligen ta sig med både tåg och linbana, och att kombinera de två ger helt klart den bästa upplevelsen. Ta tåget dit för att uppleva det spektakulära landskapet mellan Cairns och Kuranda på nära håll. Tåget, som är från 1800-talet, går sakta på broar över djupa raviner med vattenfall som slingrar sig nerför sluttningarna, och genom grön regnskog. Ta sedan linbanan tillbaka. Utsikten är fantastisk när du glider över trädtopparna.

null
Strandliv

Härliga badorter inom räckhåll

Vill du sola och bada är badorterna Palm Cove, med förmodligen en av de finaste stränderna i norra Queensland, och Trinity Beach, som är Cairns mest populära strand, att rekommendera. Båda samhällena har en avslappnad atmosfär med butiker, restauranger och caféer och ligger bara en kort sträcka norr, respektive söder, om Cairns. Palm Cove är för övrigt Australiens spahuvudstad, så prova gärna någon av de prisbelönta spaanläggningarna.

null

Hittade

Andra destinationer