Hobart (Tasmanien), Australien

Hobart på Tasmanien är Australiens näst äldsta stad efter Sydney.

Hobart är huvudstaden på den natursköna ön Tasmanien, som ligger strax söder om Australien. När din kryssning angör hamnen gör den så i en av världens skönaste naturhamnar vid foten av Mount Wellington. Staden är rik på historia, vacker arkitektur, natur, kultur och prisbelönta restauranger. Ta gärna en promenad längs med det charmiga hamnområdet.  

Tasmaniens läge, mitt i färdvägen för de kraftiga vindarna Roaring Forties, gör att ön har ett snabbt skiftande och varierande klimat och uttrycket ”fyra årstider på en dag” speglar just det. Läget gör även Hobart till den allra sydligaste "huvudstaden" i världen. Aktiviteter och attraktioner här har främst natur- och djurliv i fokus. På Bruny Island finns till exempel ett antal albino vallabyer och i Mount Field National Park regerar den tasmanska djävulen. 

Tips för att se och göra!

Aktivitet

Vandring, cykling och ridning

Hobart ligger vackert belägen vid Mount Wellingtons sluttningar och att vandra upp till toppen är en populär aktivitet. På 1 271 meter över havet binder en träbro samman de många utkiksplatserna – och utsikten är fantastisk. Här ligger ofta snö kvar, även på sommaren, så det kan bli stora kontraster från vädret nere i staden. De nedre delarna av Mount Wellington är täckta av skog så vill du inte upp på toppen kanske vandring, cykling eller ridning lockar istället.

null
Natur

Fantastiska trädgårdar

En kort promenad från stadens kärna ligger den botaniska trädgården Royal Tasmanian Botanical Gardens, grundad år 1818. Den stora trädgården har flera delar, där en stor samling tasmanska växter och den största samlingen av mogna barrträd på det södra halvklotet är några av dem. Här finns även en japansk trädgård med vackra, röda broar över näckrosdammar vid vattenfall, och ett grönsaksland där grödor odlas som sedan används i restaurangen som finns här. Då Hobart länge varit en utgångspunkt för forskningsresor till Antarktis finns här även världens enda subantarktiska växthus, med växter från Macquarieön som är belägen halvvägs mellan Tasmanien och Antarktis.

null
Sevärdheter

Fascinerande område

Stadsdelen Battery Point i södra Hobart är byggd i elegant kolonialstil från stadens storhetstid för valfångst i början av 1800-talet. Strosa omkring i de vackra omgivningarna, där känslan av att tas tillbaka i tiden är påtaglig, och njut av en kopp te eller svalkande lokal öl på en mysig restaurang. På lördagar dukas den välbesökta Salamanca Market upp med över 300 stånd där du kan köpa allt från frukt och grönt till konst och tasmanska träprydnader. 

null

Hittade

Andra destinationer