Hobart (Tasmanien), Australien

Hobart på Tasmanien är Australiens näst äldsta stad efter Sydney.

Hobart är huvudstaden på den natursköna ön Tasmanien, som ligger strax söder om Australien. När din kryssning angör hamnen gör den så i en av världens skönaste naturhamnar vid foten av Mount Wellington. Staden är rik på historia, vacker arkitektur, natur, kultur och prisbelönta restauranger. Ta gärna en promenad längs med det charmiga hamnområdet.  

Tasmaniens läge, mitt i färdvägen för de kraftiga passadvindarna Roaring Forties, gör att ön har ett snabbt skiftande och varierande klimat och uttrycket ”fyra årstider på en dag” speglar just det. Hobarts sydliga läge på Tasmanien gör staden till den svalaste av alla australiska städer, och Hobart är faktiskt den allra sydligaste "huvudstaden" i världen. Dess unika läge gör att Hobart kan erbjuda spännande aktiviteter och attraktioner i världsklass, med det spektakulära natur- och djurlivet i fokus. På Bruny Island finns till exempel ett antal albino vallabyer och i Mount Field National Park, strax utanför Hobart, regerar den tasmanska djävulen. 

Aktivitet

Vandring, cykling och ridning

Hobart ligger vackert belägen vid Mount Wellingtons sluttningar, och att vandra upp till toppen är en populär aktivitet. På 1 271 meter över havet, där en träbro binder samman de många utkiksplatserna, är utsikten fantastisk. Här ligger ofta snö kvar, även på sommaren, så kontrasterna kan bli stora från vädret nere i staden. De nedre delarna av Mount Wellington är täckta av grönskande skog så vill du inte upp på toppen finns möjlighet till vandring, cykling och ridning i denna miljö istället.

Sevärdheter

Ett av de mest fascinerande historiska områdena i hela Australien

Stadsdelen Battery Point i södra Hobart är byggd i elegant kolonialstil från stadens storhetstid för valfångst i början av 1800-talet. Strosa omkring i de vackra omgivningarna, där känslan av att tas tillbaka i tiden är påtaglig, och njut av en kopp te eller svalkande lokal öl på en mysig restaurang. På lördagar dukas den välbesökta Salamanca Market upp med över 300 stånd där du kan köpa allt från frukt och grönt till konst och tasmanska träprydnader. 

Natur

Fantastiska trädgårdar

En kort promenad från stadens kärna ligger den botaniska trädgården Royal Tasmanian Botanical Gardens, grundad år 1818. Den stora trädgården har flera delar, där en stor samling tasmanska växter och den största samlingen av mogna barrträd på det södra halvklotet är några av dem. Här finns även en japansk trädgård med vackra, röda broar över näckrosdammar vid vattenfall, och ett grönsaksland där grödor odlas som sedan används i restaurangen som finns här. Då Hobart länge varit en utgångspunkt för forskningsresor till Antarktis finns här även världens enda subantarktiska växthus, med växter från Macquarieön som är belägen halvvägs mellan Tasmanien och Antarktis.

Söker...

Andra destinationer inom Australien & Nya Zeeland