Sydney, Australien

Sydney är en världsmetropol med både storstadspuls och strandliv.

Sydney är Australiens största stad belägen på landets sydöstra kust. Staden är ett populärt resmål för människor från hela världen med shopping i världsklass, mat från världens alla kök och med en fantastisk kultur- och sportscen. Alltid i det avslappnade tempo som är typiskt för Australien. Kryssningar hit angör i vad som är den största naturliga hamnen i världen.

Sydney har förmodligen en av världens mest fotograferade skylines, som du kommer få bästa vy över när din kryssning angör Sydney Harbour. Här finns det berömda operahuset, som utnämndes till ett UNESCO världsarv år 2007, och imponerande Sydney Harbour Bridge, som förbinder shoppingkvarteren i centrala Sydney med affärs- och bostadsområdet North Shore vid Sydney Harbour. Dessa båda byggnader är Australiens mest kända byggnadsverk.

Tips på att se och göra!

Strandliv

Som gjort för en heldag

Sydney har en 90 kilometer lång kustlinje med flera inbjudande badstränder. Bondi Beach är den mest kända och definitivt värt ett besök. Var beredd på mycket folk och härlig stämning. Om du önskar lite mer plats kring din badhandduk bör du istället ta färjan till förorten Manly, som kanske har stadens vackraste stränder som sträcker sig lång väg norrut. Här finns dessutom mysiga gågator med restauranger och caféer – som gjort för en heldagsutflykt. 

null
Natur

Härlig nationalpark med berömda inslag

Lämna storstaden bakom dig och upplev vackra Blue Mountains National Park, belägen strax under två timmars bilresa från Sydney. Den en miljon hektar stora nationalparken erbjuder orörda skogar, vattenfall, sandstensklippor och regnskog. Här finns bland annat den berömda klippformationen Three Sisters.

null
Nöje

Det är värt att fira

Är du i Sydney över nyår ska du absolut stanna i hamnen lagom till tolvslaget. Sydney är en av de första städerna i världen att fira in det nya året och de magnifika fyrverkerierna som lyser upp himlen och speglar sig färggrant i vattnet, med det världskända operahuset och Harbor Bridge i förgrunden, är makalösa att se på. Missar du nyåret finns dock ännu ett datum värt att fira, nämligen landets nationaldag, Australia Day, den 26 januari.

null

Hittade

Andra destinationer