Port Douglas, Australien

Port Douglas, i Tropical North Queensland, är en populär turistdestination.

Den tidigare sömniga fiskebyn Port Douglas ligger cirka en timme norr om Cairns. I avslappnad stämning bjuds gyllene stränder, bra restauranger och barer, och historiska byggnader. Besök huvudgatan Macrossan Street, som skuggas skönt av kokospalmer och mangoträd, för shopping, turistaktiviteter och konstgallerier.

Även om det kan vara värt att spendera lite tid i Port Douglas, framförallt på den vackra Four Mile Beach, är staden mest känd som utgångspunkt för att besöka Stora barriärrevet och nationalparken Daintree. När din kryssning gör ett stopp här är en utflykt till dessa UNESCO världsarv ett måste. På cirka 90 minuter når du revet Agincourt för dykning, och 15 kilometer från land når du Woody Island och Low Island som båda lämpar sig utmärkt för snorkling.

Tips på att se och göra!

Natur

Naturliga världsarv

Ingen annanstans än i Port Douglas och Cairns kan man komma så nära Stora barriärrevet och havet, men även den intressanta nationalparken Daintree Rain Forest. De två UNESCO-listade världsarven möts på den vackra stranden i Cape Tribulation och möjliggör vandringar i den 135 miljoner år gamla regnskogen, i kombination med spännande snorkling vid Stora barriärrevet. Skåda hundratals fågelarter, krokodiler och sköldpaddor i världens äldsta tropiska regnskog, och beundra livet på revet från en glasbottenbåt eller genom spännande dyk vid världens åttonde underverk. 

null
Aktivitet

Sightseeing från spåret

En rolig aktivitet för hela familjen, som samtidigt blir en sightseeing av Port Douglas, är att ta en tur med Bally Hooley Train. Tågen är en samling historiska diesel- och ånglokomotiv som har renoverats varsamt för att idag användas som ett sätt att se sevärdheterna i Port Douglas. Tåget går från antingen Marina Station eller St. Crispins Station och gör stopp vid QT Resort Station och Mirage Country Club Station längs vägen.

null
Strandliv

Mest kända i norra Australien

Oavsett om du vill bygga sandslott eller surfa på vågorna är Port Douglas, med sina gyllene stränder och några av Tropical North Queensland´s mest exklusiva resorter, ett perfekt val. Staden är ett populärt semestermål, inte bara bland utländska turister utan även för australiensarna själva, vilket ofta är ett gott betyg. Vackra Four Mile Beach, som är så lång som namnet antyder, anses vara den främsta stranden. Då den ligger på bekvämt gångavstånd från centrum är det enkelt att njuta av sol och bad, i kombination med kanske shopping eller sightseeing. 

null

Hittade

Andra destinationer