Fremantle (Perth), Australien

Fremantle är en av världens lättaste städer att upptäcka till fots.

Charmiga hamnstaden Fremantle är full av klubbar, restauranger och barer. Här finns en vild samling konst och musik och stadens eklektiska mix av människor gör den till en levande stad. Fremantle är känd för sitt strandliv och sin segling, men även en del kryssningar går hit. Storstaden Perth, "Världens mest avlägsna stad", ligger bara cirka 30 minuter med bil härifrån.

Perth är den fjärde största staden i landet, som växer i raketfart. Stadskärnan är dock fortfarande relativt liten och kan utforskas till fots. Här finns flera vackra parker, bland annat Kings Park där det sommartid anordnas både bio och konserter, fullt med barer och nattklubbar i stadsdelen Northbridge, och trevliga butiker och restauranger i Mount Lawley, Subiaco och Leederville. Motionären rekommenderas ett varv längs Swan River och över dess broar.

Tips på att se och göra!

Utflykt

Ett mini-Provence i Australien

Cirka tre timmar söderut från Fremantle ligger det lilla samhället Margret River, som på senare år fått stämpeln som ett mini-Provence. Här finns vackra stränder, spektakulära vandringleder, spännande grottor, stora surfvågor och mysiga vingårdar med riktiga premiumviner. Lämna Fremantle tidigt och gör en heldagsutflykt hit och njut av allt det härliga, i vad som kommit att bli en av de hippaste weekenddestinationerna i Australien.

null
Strandliv

Fantastiska på råttornas ö

Strax utanför Perth och Fremantle ligger den näst intill bilfria ön Rottnest Island. Ön har sagolika stränder med turkost, klart vatten och korallrev precis utanför, som är perfekta för en dagsutflykt. Det går flera färjor från både Perth och Fremantle och väl framme på ön är det cykel som gäller, vilka är enkla att hyra när du klivit iland. Om du inte vill lämna staden och bara ta det lugnt en dag finns dock långa, vita stränder redan längs kusten utanför både Fremantle och Perth. Sola, bada, njut på strandrestaurangerna och roa dig med vattensporter av alla dess slag. 

null
Mat & Shopping

Kaffe i alla dess former

“Cappuccino Strip” kallas sektionen av South Terrace som sträcker sig från hörnet av Bannister Street till Parry Street, och den har fått sitt namn för de många caféer, restauranger och pubar som finns här. Koppla av med en kaffe, eller njut av en måltid och smaka på några lokala viner efter en dags shopping. För även shopping finns det gått om här med allt från vintage och retromode och utsökta smycken, till böcker och handgjorda presentartiklar.

null

Hittade

Andra destinationer