Melbourne, Australien

Livsglada hamnstaden Melbourne erbjuder en skön mix av budget och lyx.

Melbourne i sydöstra Australien kallas för “Den andra staden”, "Landets hjärta", “Kulturhuvudstaden” och “Trädgårdsstaden”. Inte undra på att fler och fler människor hittar hit och att många kryssningar angör hamnen. Människorna är trevliga och inbjudande och den sköna mixen av bohemiskt, stilfullt och högteknologiskt erbjuder något till alla. 

I Melbourne vet man hur man ska njuta av livet. Förutom det stora utbudet av restauranger, caféer, barer, modebutiker och parker som finns här anordnas massor av festivaler i staden. Delta i en matfestival, en filmfestival, en konstfestival eller en musikfestival, eller varför inte i en festival tillägnad litteratur och konsthantverk – här har verkligen det mesta sin egen festival.

Tips på att se och göra!

Mat & Shopping

Allt har sin plats

Utbudet av shopping lär knappast göra dig besviken och är det ditt första besök i staden är en av världens största marknader, Queen Victoria Market, ett måste. Missa inte heller the Bridge Road och kvarteret Chadstone. Bege dig till stadsdelen Collingswood om du är ute efter lite mer exklusiva butiker. Inte heller utbudet av restauranger kommer göra dig besviken. Åk till stadsdelen Richmond för vietnamesiskt, Carlton för italienskt, Fitzroy för spanskt och Chinatown för kinesiskt.

null
Kultur

Underhållning på hög nivå

Melbourne är känd för sin stora mat-, mode-, musik- och kulturscen. Bakgatorna i staden myllrar av caféer, intressanta butiker och konstgallerier, och på somrarna hålls olika kulturfestivaler. Sammanlagt finns över 1 000 barer, klubbar och pubar i staden så du behöver inte gå långt för att hitta underhållning.  

null
Sport

När sporten blir en folkfest

Är du här i januari kan du räkna med en folkfest, då tennisturneringen Australian Open spelas i Melbourne Park. Det är en av de fyra prestigefyllda Grand Slam-turneringarna och svenskarna Mats Wilander och Stefan Edberg har båda vunnit här. Lyckas du inte få biljetter till turneringen kanske cricket eller amerikansk fotboll lockar istället. Bredvid Melbourne Park ligger södra halvklotets största arena, Melbourne Cricket Ground, där de båda sporterna spelas.

null

Hittade

Andra destinationer