Foto: Sascha Koch/Hurtigruten

Tromsø, Norge

Tromsø är känd som "Porten till Arktis", med sitt läge norr om polcirkeln.

I mångkulturella Tromsø är det lätt att kombinera kultur och stadsliv med vackra naturupplevelser. När din kryssning gör ett stopp här kan du i staden ta del av ett aktivt nattliv, ett stort utbud av restauranger, bra shopping och spännande sevärdheter medan dess arktiska läge även ger möjligheten till vandring, skidåkning, paddling, att åka hundspann och att åka på valsafari.

Tromsø ligger 350 kilometer norr om polcirkeln och är den största staden i norra Norge. Förr var endast sommarturism hit vanligt men idag är staden minst lika populär som besöksmål även på vintern. Tromsø är ofta startplats för expeditioner av olika slag och likt riktiga äventyrare kan även du få en bit av Arktis och utforskande när du är här. Rederierna anordnar alltid flera utflykter i olika svårighetsgrad så tveka inte att följa med på åtminstone en.

Tips på att se och göra!

Aktiviteter

Midnattssol och norrsken

Är du i Tromsø under sommaren finns aktiviteter nog att hålla igång dygnet runt. Mellan 20 maj och 20 juli får du dessutom vara med om midnattssolen, då solen aldrig befinner sig helt under horisonten. Från september till mars bjuder vintern å andra sidan på ett magiskt skådespel i form av Aurora borealis – vackert norrsken.

Norrsken i Norge.
Sevärdheter

Något att se för hela familjen

Tromsø erbjuder flera sevärdheter som är något utöver det vanliga. Här finns bland annat stadens mest kända landmärke, Ishavskatedralen, som byggdes 1965 och innehåller en enorm glasmosaik. Här finns världens nordligaste botaniska trädgård och Tromsøs universitetsmuseum, som visar nordnorsk natur och kultur med fokus på den inhemska samiska kulturen. Här finns fantastisk utsikt över stad, fjäll och fjordar från toppen av Fløyfjellet på 420 meter över havet.

null
Stadsliv

En hållbar destination

Tromsø beskrivs som "Nordens Paris" och här bjuds du på ett aktivt nattliv, bra shopping med både lokala och internationella varumärken, en vänlig lokalbefolkning och ett stort utbud av restauranger som specialiserat sig på färska, lokala råvaror. Staden jobbar på att bli en så kallad hållbar destination. Hållbara destinationer ska kunna erbjuda resenärer givande upplevelser samtidigt som de värnar om den lokala naturen, kulturen och miljön. De måste främja sociala värderingar och vara ekonomiskt bärkraftiga, för att försäkra att orten är en trevlig plats att bo på, både för lokalbefolkningen och för turister. 

null

Hittade

Andra destinationer