Arrecife (Lanzarote, Kanarieöarna), Spanien

Arrecife var förr en lugn liten fiskeby men är idag en stad som sjuder av liv.

Lanzarotes huvudstad Arrecife ligger strax öster om centrala Lanzarote, och är en populär hamn för kryssningar på vägen över Atlanten. Namnet kommer från det spanska ordet för rev och kommer sig av de klippformationer ute i havet som skyddar den pittoreska hamnen. Förutom det vackra landskapet som Lanzarote har att erbjuda bidrar Arrecife med kultur, historia, shopping. 

Det finns flera trevliga promenadstråk i Arrecife, för dig som önskar upptäcka staden till fots. Promenera runt lagunen av naturligt havsvatten, Charco de San Gines, i centrala delen av staden och titta på de många små fiskebåtarna som ligger här, eller ta den två kilometer långa strandpromenaden mellan Playa del Reducto och Playa del Cable för ett dopp vid de båda stränderna.

Tips på att se och göra!

Mat & Shopping

För den shoppingsugne och hungrige

Många kommer till Arrecife just för de oändliga shoppingmöjligheternas skull. Längs gatorna ligger fina boutiquer, affärer med utförsäljning av märkesvaror och marknader där du kan göra riktiga fynd. Kolla in den långa gågatan Calle Léon y Castillo och den stora shoppinggallerian. När det är dags för paus finns spännande lokala specialiteter att välja bland. Tapas, så klart, men även fisk- och skaldjursrätter där fiskgrytan sancocho är mycket populär. En riktigt kanarisk upplevelse är att smaka på papas arrugadas med mojos. Om du hör till dem som tycker desserten är det viktigaste är bienmesabe, en söt blandning av honung, mandelkräm, ägg och rom, värd att prova. Eller den traditionella rätten frangollo med kanel, honung och konjak. 

Tapas.
Natur

Krokigt och mycket upp och ner

Precis som de övriga Kanarieöarna är Lanzarote vulkaniskt och ön har klassats som ett ekologiskt skyddsområde av UNESCO. Ön täcks delvis av lava och här finns världens största underjordiska vulkaniska tunnel – Tunnel de la Atlantida, Atlantistunneln. För att få uppleva det unika månlandskap som lavan skapat på ön är nationalparken Timanfaya, på södra Lanzarote, ett självklart turistmål. Betala inträde för att få komma in till "hjärtat" av nationalparken. Då tar en bussrundtur på 30-60 minuter med dig genom det krokiga landskapet och du får lära dig mer om nationalparken. 

null
Strandliv

Välj och vraka bland öns alla ljuvliga

Lanzarote stoltserar med flera ljuvliga stränder och Arrecife självt har två. Playa del Reducto, som har gyllene sand och lugnt vatten, och Playa del Cable, som är en två kilometer lång strand i stadens västra delar. Önskar du åka iväg på en utflykt kan Costa Teguise, cirka 13 minuter med bil från Arrecife, vara ett bra alternativ med sina flotta stränder och lugna vatten.

null

Hittade

Andra destinationer