Funchal (Madeira), Portugal

Härliga Funchal, på södra Madeira, är en nygammal stad i förändring. 

Funchal är huvudstad på portugisiska Madeira, och ligger vackert utbredd på sluttningen ner mot Atlantens blåa hav. När din kryssning gör sitt stopp här väntar en stad som känns både modern och charmigt nött, med en härlig stämning och ett brusande folkliv. Gamla stans gränder kryllar av mysiga kaffebarer och restauranger med härliga uteserveringar, och i staden finns även gott om små jazzhak, märkesbutiker och salsabarer.

Funchals sprudlande stadsliv i kombination med Madeiras fantastiska, grönskande berg alldeles runt hörnet gör staden till ett perfekt resmål för hela familjen. Här kan du sola och bada, shoppa och äta gott, vandra och surfa. Givetvis finns även sevärdheter att besöka. Gillar du fotboll kan till exempel Christiano Ronaldo-museet, Museu CR7, vara värt ett besök, eller om du gillar konst – spana in Rua Santa Maria. Här har konstnärer dekorerat ungefär 200 dörrar, vilket förvandlat hela gatan till ett intressant och vackert konstverk. 

Mat & Shopping

I gamla stadsdelar

I Funchal finns gott om härliga butiker och nyskapande restauranger bland de smala gatorna. Domkyrkan från 1500-talets början utgör stadens centrum och runt denna ligger de flesta butikerna. I den gamla fiskedelen av staden, Cidade Velha, finns flera trevliga och bra restauranger. Njut av fantastiska fisk- och skaldjursrätter eller prova den lokala specialiteten espetada – grillspett som tillagas över öppen eld. Prova också öns nationaldryck poncha, som består av citron, honung och rom. 

Natur

Fantastisk blomsterprakt

Om du vill njuta av Madeiras frodiga blomstring är våren den allra bästa perioden att resa hit, men tack vare det milda och gynnsamma klimatet blomstrar Madeira året om. Ön stoltserar med en sådan otrolig blomsterprakt att det varje vår sedan 1954 arrangeras en blomsterfestival här – Madeira Flower Festival. Ge dig ut bland de gröna kullarna som omger Funchal eller besök någon av de vackra parkerna i staden, där den botaniska trädgården med en hisnande utsikt över staden och havet är juvelen. 

Sevärdheter

På stadsvandring

Funchal har en vacker, charmig stadskärna med många byggnader i engelsk, kolonial stil. Den gamla stadskärnan har renoverats och snyggats upp, och fått en skön mix av modernt och gammalt. Bege dig till Rua Santa Maria, där konstnärer dekorerat bortåt 200 av gatans dörrar för att åstadkomma ett lika underhållande som vackert konstverk. Besök den imponerande katedralen med anor från 1400-talet eller domkyrkan från 1500-talets början. Flanera gärna längs huvudgatan Avenida Arriaga/Estrada Monumental för att njuta av det härliga folklivet. 

Hittade 0 kryssningar

Hjälp! Vi hittar tyvärr inga resultat på denna sökning

Prova att justera bland filtren eller varför inte göra en helt ny sökning?

Vill du försöka om från början?
0 av 0st

Andra destinationer inom Transatlantkryssningar