Funchal (Madeira), Portugal

Härliga Funchal, på södra Madeira, är en nygammal stad i förändring. 

Funchal är huvudstad på portugisiska Madeira, och ligger vackert utbredd på sluttningen ner mot Atlanten. När din kryssning gör sitt stopp här väntar en stad som känns både modern och charmigt nött, med en härlig stämning och ett brusande folkliv. Gamla stans gränder kryllar av mysiga kaffebarer och uteserveringar, och i staden finns även jazzhak, märkesbutiker och salsabarer.

Det sprudlande stadslivet, i kombination med Madeiras grönskande berg alldeles inpå knuten, gör Funchal till ett perfekt resmål för hela familjen. Sola och bada, shoppa och ät gott, vandra och surfa, och besök sevärdheter. Gillar du fotboll kan Christiano Ronaldo-museet, Museu CR7, vara roligt. Gillar du konst – spana in Rua Santa Maria. Här har konstnärer dekorerat runt 200 dörrar, vilket gjort hela gatan till ett intressant och vackert konstverk. 

Tips på att se och göra!

Mat & Shopping

I gamla stadsdelar

I Funchal finns gott om härliga butiker och nyskapande restauranger bland de smala gatorna. Domkyrkan från 1500-talets början utgör stadens centrum och runt denna ligger de flesta butikerna. I den gamla fiskedelen av staden, Cidade Velha, finns flera trevliga och bra restauranger. Njut av fantastiska fisk- och skaldjursrätter eller prova den lokala specialiteten espetada – grillspett som tillagas över öppen eld. Prova också öns nationaldryck poncha, som består av citron, honung och rom. 

null
Natur

Fantastisk blomsterprakt

Om du vill njuta av Madeiras frodiga blomstring är våren den allra bästa perioden att resa hit, men tack vare det milda och gynnsamma klimatet blomstrar Madeira året om. Ön stoltserar med en sådan otrolig blomsterprakt att det varje vår sedan 1954 arrangeras en blomsterfestival här – Madeira Flower Festival. Ge dig ut bland de gröna kullarna som omger Funchal eller besök någon av de vackra parkerna i staden, där den botaniska trädgården med en hisnande utsikt över staden och havet är juvelen. 

null
Sevärdheter

På stadsvandring

Funchal har en vacker, charmig stadskärna med många byggnader i engelsk, kolonial stil. Den gamla stadskärnan har renoverats och snyggats upp, och fått en skön mix av modernt och gammalt. Bege dig till Rua Santa Maria, där konstnärer dekorerat bortåt 200 av gatans dörrar för att åstadkomma ett lika underhållande som vackert konstverk. Besök den imponerande katedralen med anor från 1400-talet eller domkyrkan från 1500-talets början. Flanera gärna längs huvudgatan Avenida Arriaga/Estrada Monumental för att njuta av det härliga folklivet. 

null

Hittade

Andra destinationer