Ponta Delgada (Azorerna), Portugal

Ponta Delgada (Azorerna), Portugal

Ponta Delgada är porten till Azorernas fantastiskt vackra São Miguel.

Hamnen i Ponta Delgada, som är huvudstad på Azorerna och ligger på São Miguel som är den största av de nio små öarna som utgör ögruppen, är ett populärt stopp för kryssningsfartyg på väg över Atlanten. Här kan du njuta av fantastisk natur, härliga badmöjligheter, aktiva utflykter och en mysig stadskärna med museer, sevärdheter, historiska gator och butiker.

Aktiviteter

Med vilda delfiner mitt ute i Atlanten

Vackra São Miguel är perfekt för den som önskar en aktiv dag i naturen. Förutom fantastiska vandringsmöjligheter, bland annat på kraterkanten till tvillingsjöarna Sete Cidades, är valskådning och att simma med vilda delfiner utanför kusten mycket populärt. Med cirka tusen meters djup under dig är det nästan hundra procents chans att få se delfiner på Azorerna och med lite tur kan du dessutom få se dem på riktigt nära håll.

Natur

Oändlig mängd naturupplevelser

Naturupplevelserna på São Miguel är nästan oändliga. Här kan du bada i varma källor och i naturliga havspooler, beundra den extremt stora mängd hortensia som finns här och som blommar vackert under säsong, vandra i det bergiga och frodigt grönskande landskapet och besöka Europas enda teplantage. För att hinna med så mycket som möjligt är en hyrbil att rekommendera. Var beredd på skarpa kurvor och branta backar, med fantastisk utsikt som belöning. 

Mat & Shopping

Inhemska produkter av hög kvalitet

Ponta Delgada har en mysig stadskärna som lämpar sig utmärkt för att strosa omkring i. I gränderna ligger små, lokala restauranger med borden ute på gatan där traditionen att servera välsmakande fisk- och skaldjursrätter är lång. Smaka inhemsk ananaslikör, det lokala vinet och te från öns plantage - Europas enda teplantage. Här finns även en shoppinggata värd ett besök, där hantverk som till exempel broderier, keramik och azerisk sylt och honung håller hög kvalitet. Önskar du internationella kedjor är det den moderna gallerian Parque Atlantico, med hela 104 butiker, som är rätt val. 

Söker...

Andra destinationer inom Transatlantkryssningar