Ponta Delgada (Azorerna), Portugal

Ponta Delgada är porten till Azorernas fantastiskt vackra São Miguel.

Ponta Delgada är huvudstad på Azorerna och ligger på São Miguel, som är den största av de nio små öarna som utgör ögruppen. Staden har en mysig stadskärna med museer, sevärdheter, historiska gator och butiker, och hamnen här är ett populärt stopp för kryssningsfartyg på väg över Atlanten.

Utbudet av naturupplevelser på São Miguel är stort och varierande. Du kan bada i varma källor, vandra i Terra Nostraparken, ge dig ut på valsafari eller simma med vilda delfiner, beundra hisnande utsikter, besöka Europas enda teplantage, och fascineras av historien kring spökhotellet vid Tvillingsjöarna – två av flera fantastiska sjöar på ön. Befinner du dig här under juni-juli kan du dessutom njuta av de ofantligt många hortensiorna som blommar på ön. De är något större än de vi köper i kruka här hemma, om man säger så.

Tips för att se och göra!

Aktiviteter

Med vilda delfiner i Atlanten

Vackra São Miguel är perfekt för den som önskar en aktiv dag i naturen. Förutom fantastiska vandringsmöjligheter, bland annat på kraterkanten till tvillingsjöarna Sete Cidades, är valskådning och att simma med vilda delfiner utanför kusten mycket populärt. Med cirka tusen meters djup under dig är det nästan hundra procents chans att få se delfiner på Azorerna och med lite tur kan du dessutom få se dem på riktigt nära håll.

null
Natur

Oändlig mängd naturupplevelser

Naturupplevelserna på São Miguel är nästan oändliga. Här kan du bada i varma källor och i naturliga havspooler, beundra den extremt stora mängd hortensia som finns här och som blommar vackert under säsong, vandra i det bergiga och frodiga landskapet och besöka Europas enda teplantage. För att hinna med så mycket som möjligt kan vi rekommendera att hyra bil. Var beredd på skarpa kurvor och branta backar, med fantastisk utsikt som belöning. 

null
Mat & Shopping

Inhemska produkter av hög kvalitet

Ponta Delgada har en mysig stadskärna som lämpar sig utmärkt för att strosa omkring i. I gränderna ligger små, lokala restauranger med borden ute på gatan där traditionen att servera välsmakande fisk- och skaldjursrätter är lång. Smaka inhemsk ananaslikör, det lokala vinet och te från öns plantage – Europas enda teplantage. Här finns även en shoppinggata värd ett besök där hantverk som till exempel broderier, keramik och azerisk sylt och honung håller hög kvalitet. Önskar du internationella kedjor får du bege dig till den moderna gallerian Parque Atlantico.

null

Hittade

Andra destinationer