Las Palmas (Gran Canaria, Kanarieöarna), Spanien

Las Palmas (Gran Canaria, Kanarieöarna), Spanien

Vackra Las Palmas är Kanarieöarnas mest färgstarka storstad.

Las Palmas de Gran Canaria ligger i nordöstra hörnet av Gran Canaria, där det utgår en liten halvö, och är delad huvudstad på Kanarieöarna med Santa Cruz de Tenerife. Staden är en skön blandning av storstad, småstad och badort som rymmer både historiskt och modernt. Flodfåran Barranco de Guiniguada bildar en gräns mellan den historiska och den kommersiella delen av staden.

När din kryssning angör stadens hamn finns massor att se och göra. Besök den historiska stadsdelen Vegueta för att se några av Las Palmas mest ikoniska byggnader, bland annat katedralen Santa Ana. Bege dig till stadsdelen La Isleta för ett besök i en av stadens mest populära parker, Santa Catalina, där turister likväl som lokalinvånarna njuter av dagen. Besök den kilometerlånga och gyllengula Las Canteras-stranden och njut av sol och bad och glass i stora lass.

Tips på att se och göra!

Nöje

En riksangelägenhet

Varje år, i anslutning till askonsdagen (feb - mars), arrangeras en karneval i Las Palmas som mer eller mindre förvandlar hela ön till en stor fest. Höjdpunkterna är kröningen av karnevalens drottning och karnevalens drag queen, samt karnevalståget som går genom staden. Karnevalen avslutas alltid med Sardinens begravning. Då bränner man en jättestor sardin på Las Canteras-stranden och alla är svartklädda. Befinner du dig här under karnevalsveckorna får du inte missa denna folkfest. Allt sänds i spansk tv så vem vet, du kanske kommer med?!

En av många fantastiska utstyrslar från den årliga karnevalen i Las Palmas på Gran Canaria, Kanarieöarna.
Sightseeing

Stadsdelen som inte gör någon besviken

Den mest sevärda delen av Las Palmas är världsarvsskyddade gamla stan, La Vegueta. Här finns porlande fontäner, vackra byggnader med charmig spansk kolonialprägel, grönskande trädgårdar och skuggande palmer. Strosa runt på de smala stengatorna, besök ett museum eller slå dig ner på en mysig restaurang. På torsdagskvällarna infaller La ruta de pincho Vegueta, kanarisk after work, så då ska du absolut befinna dig här. Många barer och uteserveringar erbjuder då tapas till ett riktigt bra pris som får folk från hela staden att avnjuta ett glas öl eller vin samt en tapa eller pintxo på varje ställe. Genuint, folkligt och gott! Var ute i god tid om du vill ha bord.

Färgglada hus i Las Palmas på Gran Canaria, Kanarieöarna.
Shopping

Shoppingcenter och shoppinggator

Las Palmas har i huvudsak två shoppingdistrikt, affärsgatan Mesa y Lopez (där varuhuset El Corte Inglés ligger) samt kvarteren runt gågatan Triana. Här samsas märkeskedjorna som Massimo Dutti, Mango och Zara med trendiga inrednings- och antikvitetsaffärer, samt roliga kläd- och skobutiker som vi inte finner här hemma. Staden och dess närområde har även flera shoppingcenter av både det större och det mindre slaget, bland annat ett av Spaniens största – El Mirador.

Varuhuset El Corte Inglés i Las Palmas på Gran Canaria, Kanarieöarna.

Hittade

Andra destinationer