Salvador de Bahia, Brasilien

Exotiska Salvador är en historisk stad fylld av kulturella upplevelser.

Viktiga hamnstaden Salvador är byggd på en bergigt kuperad halvö omgiven av havet, i den brasilianska delstaten Bahia. När din kryssning angör hamnen gör den så i en stad som av New York Times utsetts till en av de bästa destinationerna att besöka 2019. Listan görs årligen över ambitiösa och spännande destinationer, och Salvador är enda staden som valts i Brasilien.

Salvadors gamla delar, Pelourinho, finns med på UNESCOS:s världsarvslista. Med sina pittoreska kullerstensgränder som kantas av färgglada husfasader och stora kyrkor byggda i kolonialstil, är det lätt att förstå varför. Här möts du av charmerande restauranger, barer med levande musik och äkta gästfrihet. Salvador är tydligt färgad av Brasiliens afrikanska arv så dans, musik och kultur frodas på de många uteserveringarna och torgen.

Tips på att se och göra!

Strandliv

För fullkomlig avkoppling

Vill du ha den ultimata platsen för avkoppling och stillsamt strandliv ska du bege dig till halvön Morro de Sao Paulo, som ligger söder om Salvador. Strandparadiset kan nås endast med båt från Salvadors hamn och färden tar cirka 1 timme och 40 minuter. På Morro, som befolkningen i Salvador själva säger, finns ingen trafik och den charmiga byn kantas av flera stränder som alla har sin egen historia och karaktär. Kritvit sand och klarblått vatten är dock gemensamt för dem alla. Njut av en kall smoothie på superbäret acai och luta er tillbaka i den svalkande brisen i väntan på solnedgången. Under de grönskade palmerna finns många pousadas, små gästhus, och genuina restauranger att välja bland.

null
Aktivitet

En liten utmaning på semestern

Lär dig dansa capoeira! Den speciella dansen, som är en mix mellan dans och kampsport, härstammar från området och utförs till musiken från bland annat berimbau, atabaque, reco-reco och pandeiro (tamburin). Det finns biljetter att köpa till olika capoeirashower och du vill inte ha varit här utan att ha sett en.

null
Mat & Shopping

Spännande katakomber

Upplev den lokala kulturen på riktigt nära håll på den stora marknaden Mercado Modelo. Marknaden, som rymmer över 200 butiker, ligger i ett stort kolonialmagasin i hamnen som enligt sägnen användes till att ta emot slavskeppen från Afrika. Katakomberna i källaren, som skulle varit platsen för slavhandeln, är öppen för besökare men var beredd på att bli blöt om fötterna – här befinner du dig under havsnivån och katakomberna är alltid översvämmade. Du kan handla lokala, ofta handgjorda souvenirer och konst från Bahia på marknaden, och när det kurrar i magen finns restauranger att slå sig ner på. Det brasilianska köket är ett av de mest exotiska och varierade i hela världen så du lär finna något som lockar.

null

Hittade

Andra destinationer