Boston, USA

Charmiga Boston har en europeisk prägel och kända universitet. 

I världsstaden Boston, som är en av de äldsta städerna i USA, möts det historiska och moderna. När din kryssning lägger till här kan du gå i den amerikanska revolutionens fotspår bland stadens många historiska sevärdheter samtidigt som du får uppleva modern kultur, trendiga restauranger och varierad shopping – och om så önskas, sport i massor.

Boston ger en annorlunda upplevelse än övriga amerikanska städer. Utan att kännas hektisk bjuder staden på det bästa av storstadslivet, i omgivningar som liknar en europeisk stads mer än en amerikansk. Med massor av vatten, gröna parker och lugna vägar känns det som att du befinner dig i en mindre stad snarare än i Massachusetts mest befolkade, och Boston är nog USA:s mest promenadvänliga storstad.

Tips på att se och göra!

Kultur

Guld för konstintresserade

Boston har ett utbrett kultur- och nöjesliv med teatrar, jazzklubbar och barer för varje tillfälle. Här finns även historiska sevärdheter, en av landets äldsta stadsparker och moderna konstsamlingar och museer i världsklass. Speciellt John F. Kennedy Presidential Museum & Library och Museum of Fine Arts är värda att besöka. Med sina 500 000 konstverk är Museum of Fine Arts faktiskt en av världens mest betydande samlingar, med allt från forntida egyptisk konst till samtida specialutställningar.

null
Sport

Några av landets mest framgångsrika

För den sportintresserade är Boston ett riktigt guldkorn. Staden har några av landets mest framgångsrika lag i de största ligorna och mängden passionerade fans på läktarna är en imponerande syn. Är du intresserad av amerikansk fotboll kan du se New England Patriots på sin hemarena. Föredrar du baseball och vill uppleva en match är det stadens stolthet Boston Red Sox på arenan Fenway Park som gäller. Gillar du basket är Boston Celtics hemmalag, eller om ishockey är favoriten – Boston Bruins. Om du är i Boston i april kan du dessutom få uppleva Boston Marathon som är världens äldsta, och kanske mest prestigefyllda, maratonlopp.

null
Mat & Shopping

Unika menyer för staden

Många av Bostons menyer består av fisk- och skaldjursrätter och lokala specialiteter är hummer, torsk och musselsoppa. I North End och Chinatown tar man tillvara på de italienska och asiatiska influenserna och skapar spännande menyer som passar perfekt för middagen, medan de härliga matstånden och foodtrucksen som du hittar på Faneuil Hall Market Place erbjuder goda luncher som passar att äta "on the go". För den shoppingsugna väntar den ena butiken efter den andra på Newbury Street.

null

Hittade

Andra destinationer