Köpenhamn, Danmark

Charmiga huvudstaden Köpenhamn har en kontinental atmosfär.

Köpenhamn, "Kongens by", är en modern metropol med gammal charm – en storstad med internationella influenser som behållit sin särprägel och personlighet. Här finns ett brett utbud av kultur, shopping och nöjen samt flera kända gourmetrestauranger för alla smaklökar. Här finns faktiskt fler restauranger med Michelinstjärnor än i någon annan stad i Nordeuropa.

Om din kryssning startar i staden kan vi tipsa om att du tar dig gott om tid här innan avresa. Köpenhamn har flera gånger blivit utsedd till världens bästa stad och det är lätt att förstå varför. Förutom allt som finns att se och göra är atmosfären fantastisk och en härlig sommarkväll på någon av uteserveringarna i hamnkvarteret Nyhavn är nästan lika exotiskt som om du vore på Franska rivieran. Missa inte ett besök i fristaden Christiania heller.

Tips på att se och göra!

Sevärdheter

Kungliga favoriter

På drottningens residens Amelienborg finns ett museum där du kan lära dig mer om den kungliga historien. Här får du inte missa livgardets vaktavlösning som sker varje dag klockan 12. Till lunch kan du sedan köpa med dig en härlig picknick och slå dig ned i den vackra slottsparken Kongens Have, vid renässanspärlan Rosenborg Slott i centrala Köpenhamn, som är Danmarks äldsta kungliga park. Under sommarmånaderna avlöser musikal- och teaterframträdanden varandra i parken och barnens favorit brukar bli dockteatern.

null
Nöje

En nöjespark i världsklass

Ett av Danmarks största dragplåster är definitivt Tivoli, en nöjespark i världsklass och ett barns paradis. Hit kommer du för den underbara stämningen, de vilda åkattraktionerna, utbudet av restauranger och de populära konserterna.

null
Mat & Shopping

Det blir inte mer danskt än så

Danmarks nationalrätt smørrebrød är lika ikonisk som Tivoli eller Den lille Havfrue, och är ett måste att prova när du är i Köpenhamn. Prova klassiker som rödspätta och remouladsås, rostbiff och pickles, eller leverpastej och lökringar. Skölj ner med en snaps och en Ålborg och det blir inte mer danskt än så. För shopping i Köpenhamn är det den centrala gågatan Strøget som gäller. Här vimlar av butiker och om du vill shoppa klassisk dansk design kan du stanna till på Georg Jensen, Royal Copenhagen eller Illums Bolighus.

null

Hittade

Andra destinationer