Området Fiskebrygga i Kristiansand, Norge.

Kristiansand, Norge

Sørlandets huvudstad, Kristiansand, är ”Norges semesterstad nummer 1”.

Hamnstaden Kristiansand grundades i mitten av 1600-talet av Kristian IV och är idag en av Norges snabbast växande städer. Staden ligger på Norges sydkust (Skagerrak) och kallas ibland för ”porten till Europa” tack vare sitt sydliga läge. Upptäck flera vackra parker, spännande muséer, gallerier, den gamla stadsdelen Posebyen, som är fin att strosa i, och shopping.

När din kryssning angör Kristiansand gör den så i staden som stoltserar med mest soliga dagar av de norska städerna, vilket lockar stora mängder internationella och inhemska turister främst under sommarmånaderna – här finns fina sandstränder, palmer och tusentals öar i skärgården utanför kustlinjen att njuta av. Kristiansand står även värd för en mängd konserter, festivaler och andra kulturevenemang som lockar folk till staden.

Tips på att se och göra!

Historia

Med öga för museum

Kristiansand bjuder på en hel rad intressanta och spännande muséer som är värda att besöka. Kristiansand Kanonmuseum är en fästningsanläggning från andra världskriget med bland annat världens näst största kanon, Kristiansand Museum är Sørlandets största kulturhistoriska museum och Gimle Gård är en före detta herrgård från 1800-talet med en omfattande samling av målerier, möbler, silver, porslin och glas.

Kristiansand Kanonmuseum i Kristiansand, Norge.
Aktiviteter

Perfekt för familjen

Kardemomme by och Kaptein Sabeltanns värld är definitivt värda ett besök om du är i Kristiansand med familjen. Kardemomme by är byggd efter teckningarna i boken Folk och rövare i Kamomilla stad, av Torbjørn Egner. Här hittar du karaktärerna från boken och du kan smaka på bagarens goda bullar. Kaptein Sabeltanns värld är en karibisk by full av spänning och underhållning. Här möter du sjörövare som sommartid håller fest varje dag med upptåg, sång och musik. Följ med ut på sjöröveri på piratskeppet "Den Sorte Dame".

Kardemomme By i Kristiansand, Norge.
Strandliv

Sand och vajande palmer

Kristiansand är Norges största sommarstad med en fin, långgrund sandstrand mitt i stadens centrum. Här är iordninggjort med sittgrupper, utsiktsplatser, bocciabanor, badbrygga och solterrass för att passa för hela familjen. Bystranda är certifierad med Blå Flagg, vilket är en exklusiv utmärkelse som få stränder i Norge har. Användarna av stranden ska vara säkra på att standarden vad gäller miljö, säkerhet, service och vattenkvalitet är på hög nivå och i enlighet med hårda krav. Är du här mellan den 5:e juni till den 31:a augusti, då Blå Flagg-säsongen gäller, kan du med andra ord njuta lite extra.

Bystranda i Kristiansand, Norge.

Hittade

Andra destinationer