Reykjavik, Island

Reykjavik är världens nordligaste huvudstad och en riktig pärla.

På Island står djur, natur, kulinarisk mat och ett intensivt kulturliv i fokus. När din kryssning anländer till den största staden, Reykjavik, finns ett oändligt urval av aktiviteter att fresta med. I själva staden finns inte så många sevärdheter i traditionell bemärkelse men mysiga kullerstensgator kantade med färgglada hus levererar bra shopping och fantastisk mat.

Reykjavik är istället perfekt utgångspunkt för det överflöd av att se och göra som Island som helhet erbjuder. Upplev äventyr bland vattenfall, bubblande källor, valar, lavastränder och Islandshästar. Naturen är spektakulär, oavsett årstid. Solen skiner endast cirka fyra timmar per dag under den mörkaste årstiden men under sommaren är det istället dagsljus nästan dygnet runt.

Tips på att se och göra!

Natur

Självklara besök på Island

För att fullända din Islandsupplevelse är en utflykt till den berömda Blå lagunen ett måste. Den ångande, turkosblå lagunen ligger mitt i det dramatiska, vulkaniska landskapet och det är en häftig upplevelse att kliva ner i det mineralrika, varma vattnet en kylig vinterdag. Var dock beredd på lukten och ta gärna av dig dina smycken, så att de inte missfärgas. Ett annat “måste” är den klassiska turen Gyllene Cirkeln. Under turen besöker du det majestätiska vattenfallet Gullfoss, de heta källorna vid Geysir och nationalparken Thingvellir.

null
Kultur

Njut av utsikten och musiken

Ett av Reykjaviks landmärken är Hallgrímskirkja. Kyrkan är utformad för att likna vulkaniska bergsformationer och har en imponerande fasad. Det karaktäristiska kyrktornet kan skådas från i princip hela staden. Åk upp i tornet och få en fantastisk utsikt över Reykjavik, eller lyssna på en gratis orgelkonsert i kyrkan. 

null
Mat & Shopping

Lokalt och second hand

Det isländska köket är en spännande mix av isländskt, sydeuropeiskt och asiatiskt, och trots att Reykjavik är så litet finns här ett oväntat brett utbud av utmärkta restauranger. De lokala råvarorna håller absolut toppklass och lagas till perfektion. Även shoppingen håller hög klass och på Reykjaviks främsta shoppinggata, Laugavegur, hittar du allt från små second hand-butiker till exklusiva internationella märken. Missa inte de stickade Islandströjorna och märket 66 grader nord, som gör kläder särskilt anpassade för det isländska klimatet.

null

Hittade

Andra destinationer