Brakanes Hotel i Ulvik, Norge.

Ulvik, Norge

Ulvik ligger vackert vid Hardangerfjorden, bland berg och orörda landskap.

Ulvik, som är namnet på både orten och kommunen, är belägen i den inre delen av Hardangerfjorden i Hordaland Fylke i Norge. Orten har en fascinerande historia som sträcker sig över tusentals år, men Ulvik är inte bara rik på historia. De naturliga sevärdheterna är många och Ulvik är en riktig njutning för fågelskådare.

Med sitt idylliska läge vid fjorden är Ulvik en populär hamn för kryssningar under sommaren och när du kliver i land kan du njuta av den vackra äppelträdsblomningen, smaka lokalproducerad cider och lära dig mer om poeten Olav H. Hauge. Eller så ger du dig upp i bergen på vandring eller tar en kajaktur i fjorden. Ulvik är ett perfekt resmål för dig som gillar friluftsliv.

Tips på att se och göra!

Historia

Tusentals år tillbaka

Ulvik är känd för sin rika historia. Orten har varit befolkad sedan stenåldern och här finns flera historiska platser och attraktioner tillgängliga för besökare. Bland de mest anmärkningsvärda är Hæreid, Norges största järnålders gravplats, och Olavskyrkja, en av landets äldsta stenkyrkor.

Hæreid gravfält i Ulvik, Norge.
Natur

En fotografs fröjd

Den vackra fjorden med dess djupa, blå vatten som omgärdas av mjukt böljande kullar, mäktiga klippor och orörd natur bäddar för fantastiska naturminnen. Om du är bergstypen så erbjuder detta område fantastiska vandringar i orörd natur med mäktiga utsikter att beundra. Är du intresserad av fåglar har 80 arter av sällsynta och vanliga fåglar observerats här och om du föredrar en mer avslappnad upplevelse erbjuder Ulvik även idylliska fruktträdgårdar.

Vacker natur kring Ulvik i Norge.
Kultur

Äppelodlare och författare

Den kända poeten Olav Hauge kom från Ulvik och i hans lyrik är Hardangerlandskapet och naturen tydligt närvarande, både rent konkret och symboliskt. Ett besök på Haugesenteret ger dig möjlighet att lära känna poeten och hans rika verk bättre genom en spännande och aktivitetsbaserad utställning.

Haugesenteret i Ulvik, Norge.

Hittade

Andra destinationer