Centrum i Warnemünde, Tyskland.

Warnemünde (Berlin), Tyskland

Tidigare badorten Warnemünde liknar Skagen – men med en tysk charm.

Den lilla hamnstaden Warnemünde ligger i norra Rostock, vid floden Warnows mynning (som gett staden sitt namn) vid Östersjön. Staden var en av Tysklands främsta badorter på 1800-talet och det är inte så konstigt – här finns nämligen den längsta sandstranden på landets Östersjökust. Den 150 meter breda stranden bjuder in till sol och bad och roliga aktiviteter.

När din kryssning angör Warnemünde gör den så i en av norra Tysklands populäraste kryssningshamnar. Förutom att staden självt har härlig atmosfär, bra restauranger och caféer samt små och härliga butiker, är den även en perfekt utgångspunkt för att utforska resten av regionen. Rostock, som är den största staden i regionen, ligger bara cirka 20 minuter bort med bil och Berlin, Tysklands huvudstad, når du på strax under tre timmar.

Tips på att se och göra!

Strandliv

Sockervit längs Östersjön

Warnemünde var en av Tysklands främsta badorter på 1800-talet och populariteten består än idag. Här finns några av Tysklands bästa stränder som bjuder in till perfekta badmöjligheter och härlig semesteratmosfär – så länge vädret tillåter. Bege dig till populära West Beach eller kolla in tystare East Beach. Vill du få en bra plats och njuta av lugnet ska du ta dig ner till stranden tidigt innan aktiviteter som beach volley och segling kommer igång.

Vacker strand med badhytter i Warnemünde, Tyskland.
Mat & dryck

Lokala specialiteter

Önskar du prova lite lokal mat och dryck när du är här är ett besök i den gamla delen av Warnemünde, Alter Strom, en bra plats. De gamla hemmen, där fiskare och kaptener bosatte sig på 1200-talet, är idag förvandlade till småbutiker, caféer och restauranger och längs den mysiga strandpromenaden kan du prova färskfångade skaldjur, den lokala specialiteten ål i dillsås, en lokal öl eller “Fischbrötchen” – en liten fralla med fisk, gärna Matjes, med lite lök eller rökt ål eller rökt sill. Slå dig ner på någon av serveringarna och spana ut över de gamla fiskebåtarna som ligger på rad i kanalen likt ett färgglatt pärlband.

Kanal med massa båtar vid kaj, i Warnemunde i Tyskland.
Utflykt

Här finns allt för alla

För många ses Warnemünde som porten till Berlin – Tysklands huvudstad ligger cirka 2,5 timme med bil härifrån. Följ gärna med rederiet på en utflykt och upptäck det historiska Berlin, med sina hisnande vackra byggnader som har restaurerats och byggts upp till sin forna glans efter kriget. Här finns några av världens mest kända museum som kan vara värda ett besök, och den tyska huvudstaden är också känd för sina festivaler och ett imponerande utbud av konst. Njut av minnesvärda sevärdheter, mysiga caféer och Biergartens, streetfood med inspiration från världens alla hörn och spännande shopping med allt från fantastisk vintage till de stora modehusens senaste kollektioner.

Brandenburg i Berlin, Tyskland.

Hittade

Andra destinationer