Southampton, Storbritannien

I Southampton möts gammal medeltid med modern nutid.

Southampton, i södra England, är en av Storbritanniens livligaste städer som i stor utsträckning förknippas med sin hamn. Detta då den är den viktigaste hamnen på Englands sydkust både för kommersiell trafik och fritidsbåtar, då den anses vara Europas huvudhamn för kryssningar, samt då det var från hamnen här som Titanic påbörjade sin jungfruresa.

Staden har dock mer att erbjuda. Här blandas murar och byggnader från medeltiden med modern shopping och stora nöjeskomplex. Utbudet av mysiga pubar, evenemang och sport är väldigt stort. Southampton är en av Englands grönaste städer så här hittar man dessutom många fina parker. Är du i staden under juli månad kan du besöka den årliga Balloon and Flower Festival i Southampton Common.

Tips på att se och göra!

Historia

Minnen om Titanic

I hjärtat av Southampton hittar du det berömda SeaCity Museum, där du kan lära dig allt om stadens historia och förbindelsen med havet. Även Southampton Maritim Museum berättar om hamnens viktiga roll, och här kan du höra historier från människor som överlevde Titanic.

null
Utflykt

London baby

Även om Southampton är ett shoppingmecka kan staden knappast mäta sig med vad London har att erbjuda. Huvudstaden ligger cirka en och en halv timme med bil från Southampton och har man inte varit här tidigare finns ju, förutom shoppingen, en hel massa sevärdheter att ge sig i kast med. London Bridge, Big Ben, Madame Tussaud´s och Covent Garden är bara några.

null
Sevärdheter

Southamptons "måsten"

Staden har gott om kulturella sevärdheter som du inte får missa att besöka när du är här. Det magnifika the City Art Gallery, som rymmer över 3 500 konstverk från sex århundraden, är ett. Karismatiska Gamla stan, med byggnader från 1100-talet i viktoriansk design som har ett rikligt utbud av restauranger och vinbarer, är ett annat. En promenad, och gärna guidad tur, längs den gamla stadsmuren från medeltiden, är ytterligare ett.

null

Hittade

Andra destinationer