Liverpool, Storbritannien

Engelska Liverpool är legendariska The Beatles charmiga hemort.

Liverpool, i nordvästra England, har gått från sunkig hamn- och industristad till modern och trendig kulturhuvudstad, så när din kryssning lägger till här har du mycket att se fram emot. Staden är förmodligen främst känd för fotboll och som Beatles hemstad, men här finns även flera intressanta museer, vackra byggnader, bra shopping och ett UNESCO världsarv.

I Liverpool finns även gott om roliga aktiviteter som passar utmärkt för barnfamiljer. Njut av ett speciellt afternoon tea på en av Liverpools bästa restauranger, följ med på kusliga rundvandringar med Shiverpool, ta en tur i Echo Wheel eller åk på en färjetur och hör historier om smugglare och äventyr. Är ni här i juni kan ni dessutom roa er en dag med att titta på jetski, flyguppvisningar och fullriggare under International Mersey River Festival.

Tips på att se och göra!

Sevärdheter

Världsarv vid Merseyfloden

Vid Merseyflodens kant ligger stadens gamla hamnområde Albert Dock, som under senare år har rustats upp ordentligt till ett trendigt och mycket populärt område. Här finns, förutom Beatlesmuseet The Beatles Story och International Slavery Museum, ett härligt myller av mysiga caféer och barer, hippa butiker och trevliga restauranger. Perfekt för att strosa omkring under ditt besök i staden.

null
Kultur

The Beatles Story

Det är svårt att besöka Liverpool utan att springa på platser som är förknippade med The Beatles, och självklart kan du lära dig allt om 60-talsbandet på det stora Beatlesmuseet The Beatles Story. Här finns mängder av attiraljer och kuriosa om popbandet, så att även de mest inbitna fansen kommer att få lära sig något nytt om bandet. John Lennons ikoniska glasögon och vita piano, George Harrissons gitarr, Ringo Stars trumset och Paul McCartneys scenkläder är bara några av attiraljerna i museet och här kan du även se en exakt kopia av berömda the Cavern Club.

null
Sport

Framstående fotbollslag

Staden har två mycket framstående fotbollslag, Liverpool FC och Everton FC. De två rivaliserande lagen, i färgerna rött respektive blått, har sina hemmaarenor belägna på varsin sida om den gröna parken Stanley Park. Att få tag i matchbiljetter är varken enkelt eller särskilt billigt men på båda arenorna erbjuds guidade turer dagligen som tar dig riktigt nära de stora klubbarnas vardag. Alltid något!

null

Hittade

Andra destinationer