Barcelona, Spanien

Populära Barcelona är Kataloniens hjärta, och det är lätt att förstå varför.

Härliga Barcelona har allt man kan önska sig av en stad. Fantastisk arkitektur, ett rikt kulturutbud, shopping, fotbollsmatcher i världsklass och tapasbarer i varje hörn. Är du sugen på sol och bad finns även en strand mitt i staden. Inte undra på att flera av kryssningarna i Medelhavet startar just här. 

Tips på att se och göra!

Kultur

Den blir aldrig klar

Arkitekten Antoni Gaudí har definitivt satt sin prägel på Barcelona, där hans mest berömda verk är den ofärdiga katedralen Sagrada Familia. Den världsarvslistade basilikan är definitivt värd ett besök men önskar du komma in i den bör du boka biljetter långt i förväg. Ett annat av Antonis verk som är värd ett besök är det misslyckade bostadsprojektet Park Güell.

null
Strandliv

Det bästa av två världar

Barcelona sticker ut från de flesta andra storstäder i Europa genom att kunna erbjuda avkoppling i form av sol och bad alldeles i innerstaden. Följ huvudgågatan La Rambla och efter några minuter breder härliga Barceloneta ut sig. Om du inte är höjdrädd kan du åka linbanan som går från St. Sebastian-tornet i Barceloneta, till berget Montjüic. Från banan har du en fantastisk utsikt över Barcelona. 

null
Mat & Shopping

Välbesökt och prisbelönt

Längs strandpromenaden i Barceloneta ligger fiskrestaurangerna tätt och om du vill prova den spanska nationalrätten paella har du kommit helt rätt. Missa inte heller den välbesökta och prisbelönta matmarknaden La Boqueria längs La Rambla, där du hittar kött, fisk, grönsaker, praliner, smoothies och mycket annat smarrigt. Önskar du shoppa annat än mat väntar över fem kilometer shoppinggator runtom i Barcelona och det är aldrig långt till en Zarabutik. 

null

Hittade

Andra destinationer