Palma de Mallorca, Spanien

Favoriten Palma bjuder på ett pulserande folkliv i pittoreska omgivningar.

Semesterparadiset Mallorca är ön som kantas av vackra klippor med spännande grottor och underbara stränder, och har varit en favorit hos svenskarna i 50 år. Huvudorten Palma erbjuder högklassig shopping, fina restauranger och fascinerande byggnader. De flesta kryssningarna i västra Medelhavet besöker staden. 

Tips på att se och göra!

Äventyr

Testa dina gränser

Klipphoppning har blivit mycket populärt på Mallorca. Du får utbildning från kvalificerade instruktörer hur man hoppar ner i vattnet på ett säkert sätt och beroende på din teknik tas du till olika höjder mellan 3 - 12 meter. Det läggs aldrig någon press på någon att hoppa men vill du testa dina gränser är detta kul att prova. En perfekt familjeaktivitet är att kombinera klipphoppningen med till exempel simning, kanot och abseiling, så kallad “coasteering”. En tur kan då starta med att ni klättrar runt bland klippor, för att sedan simma in i en grotta, för att avsluta med en kanottur. 

null
Kultur

Majestätiskt landmärke och vacker utsikt

Efter en promenad på cirka 30 - 45 minuter från kryssningshamnen möter du Palmas stora landmärke, den majestätiska katedralen La Seu, och runt den ligger Gamla stan och de arabiska kvarteren. Konstmuseet Es Baluard, med sin samtida konst, är att rekommendera och pricken över i:et här är deras café och restaurang som har en slående vacker utsikt över hamnen och havet. 

null
Mat & Shopping

Tapas på riktigt

Palma är helt rätt ställe att prova riktig, spansk tapas på. Beställ in “un variado” för att få provsmaka en variation av flera olika tapasrätter på en och samma tallrik. Avnjut ett glas cava eller en läskande god sangria till, eller varför inte slå till på en sangria de cava så slår du två flugor i en smäll? Palma är även perfekt för shopping. Här finns stora varuhus och etablerade internationella kedjor, men också ett brett utbud av unika butiker med egendesignade produkter. Du hittar flera exklusiva märkesbutiker och populära varuhuset El Corte Inglés, på shoppinggatan Jaume III. 

null

Hittade

Andra destinationer