Messina (Sicilien), Italien

Nygamla Messina bjuder på avslappning, god mat och massor av kultur.

Sicilien är Medelhavets största ö och staden Messina, även kallad ”Porta della Sicilien” (Siciliens port), är öns tredje största stad. När din kryssning gör stopp här finns det flera kända sevärdheter att utforska – allt från majestätiska vulkaner till ståtliga amfiteatrar. 

Tips på att se och göra!

Natur

Etna och världens vackraste

Nästan överallt på Sicilien kan man se Etna, Europas största aktiva vulkan, torna upp sig. Du får inte missa ett besök här. Ta linbanan upp eller varför inte en jeeptur. När det är dags att svalka sig bjuder sedan ön på flera vackra stränder. Några har till och med utsetts till världens vackraste. Satsa på en klippig strand om du vill snorkla – där är vattnet kristallklart och sikten utmärkt.

null
Kultur

Grekisk-romersk historia

På Piazza del Duomo finns stadens största katedral, Duomo, och mitt på piazzan står den detaljrika Fontana di Orione. Missa inte skådespelet när klockan slår 12 i det 60 meter höga klocktornet, Orologio Astronomico. Drygt fem mil söder om Messina ligger vackra Taormina och det är nästan ett måste att göra en utflykt hit när du kommer till Messina. Här finner du nämligen den kända grekisk-romerska Amfiteatern som byggdes mellan 3 - 200 år f.Kr.

null
Mat & Shopping

God mat i ett härligt kaos

För att uppleva den genuint sicilianska shoppingen i Messina ska du besöka de lokala marknaderna i stadens gamla delar. Här är butikerna små med ett ständigt myller av människor. Slå dig ner på en uteservering i närheten, med en läskande aperol spritz att dricka, och beskåda det härliga kaoset. När det är dags för mat är pasta ‘ncasciata och arancinisiciliani, friterade risottobollar med olika smaker, populära huvudrätter medan klassisk cannoli är en populär dessert. 

null

Hittade

Andra destinationer