Toulon (Provence), Frankrike

Hamnstaden Toulon är Frankrikes spännande marina centrum.

Båtar, båtar och ännu flera båtar – i Toulon finns den största flottbasen i Medelhavet och staden är Frankrikes spännande, marina centrum. Här finns dock mer att upptäcka och om din kryssning stannar här kan du njuta av natur, kultur, sol och bad samt shopping i en av få städer längs den Franska rivieran som fortfarande är relativt orörd av turister.

Tips på att se och göra!

Sevärdheter

Roligt för hela familjen

Njut av en stadspromenad bland Toulons Art Deco-byggnader och ta del av stadens konstnärliga förflutna. Här finns flera spännande museer att besöka där konst, marinhistoria och natur ligger i fokus. För lite mer utflykt – ta den röda linbanevagnen, från norra delen av Toulon, upp till toppen av Mont Faron. På sex minuter tar den dig 584 meter upp och väl där kan du njuta av panoramautsikten över Toulonviken, vandra längs gångstigarna och lära dig mer om de allierades landstigning i Provence på museet Mémorial du débarquement de Provence. Här finns flera lekplatser för barnen att roa sig bland och även många områden för en härlig picknick.

null
Strandliv

Fantastiska stränder

I de mindre samhällena kring Toulon finns några av Provences finaste stränder, och det är lätt att ta sig dit från stadens centrum. La Capte, som ligger 15 kilometer öster om Toulon, är en väldigt långgrund strand med perfekt sandbotten. St Cyr sur Mer, som ligger cirka 20 kilometer väster om Toulon, stoltserar med en lång sandstrand perfekt för barnfamiljer. Vill du hellre söka dig till någon av de mer orörda stränderna med klippvikar kan du ta bussen eller promenera längs stigen "le sentier de littoral", till stränderna Pipardy och Le Mitre.

null
Mat & shopping

Marknad, gatumat och vintage

Toulon är en mycket trevlig shoppingstad med gott om små butiker. Här kan du även uppleva torghandel när den är som bäst, på den traditionella provencalska mat- och blomstermarknaden Cour Lafayette. Shoppa produkter av olivträ, tvålar, keramik, örter, spetsar och lavendel, och njut av riktigt bra mat från de många gatumatförsäljarna. Besök Rue Paul Lendrin för flera vintagebutiker, trottoarcaféer och restauranger.

null

Hittade

Andra destinationer