La Spezia (Florens/Pisa), Italien

Hamnstaden La Spezia känns ännu inte onödigt turistanpassad. 

La Spezia ligger omringad av det spektakulära toskanska landskapet, på gränsen mellan Ligurien och Toscana, och läget gör staden till en bra utgångspunkt för utflykter till Cinque Terre och kulturstaden Pisa. Även La Spezia självt har dock mycket att erbjuda och när din kryssning gör ett stopp här finns bland annat Museo Tecnico Navale, Italiens äldsta och viktigaste sjöfartsmuseum, att besöka. 

Tips på att se och göra!

Kultur

Världens främsta konstnärer

I Florens hittar du ett av världens främsta och äldsta konstmuseum, Uffizigalleriet. Museet är fyllt av enastående samlingar av antika skulpturer och målningar, från medeltiden till modern tid. Här finns verk av bland annat Giotto, Botticelli, Leonardo da Vinci och Michelangelo.

null
Mat & Shopping

Gatan där det händer

I La Spezia får du inte missa att prova fazzoletti, pasta fylld med ricotta och spenat, eller den norditalienska specialiteten ribollita, en slags minestronesoppa. Till dessa spännande maträtter kan du njuta av ett glas rött vin från vindistriktet Chianti i regionen Toscana. För shopping är det Via del Prione som gäller. Denna livliga gågata har ett stort utbud av butiker, både små lokala och mer etablerade butikskedjor. Även parallellgatan Corso Cavour bjuder på shopping.  

null
Natur

Svindlande vackert

Populära Cinque Terre, som sedan en tid tillbaka finns med på UNESCO:s lista över världsarv, är definitivt värt ett besök. Tack vare ett nätverk av vandringsleder kan du vandra mellan de fem små fiskebyarna och njuta av hav, natur, god mat och gott vin. Landskapet är svindlande vackert! 

null

Hittade

Andra destinationer