Marseille (Provence), Frankrike

Frankrikes äldsta stad, Marseille, är ett otyglat guldkorn vid Medelhavet.

Frankrikes näst största stad associeras av många med mat och kultur men här finns också en rik historia och vackra stränder. När din kryssning gör stopp i Marseille kan du välja att stanna kvar i staden bland de många gamla byggnaderna, små färgglada ekorna och eleganta butikerna, eller exempelvis göra en utflykt till Cassis – Provence Medelhavspärla.

Tips på att se och göra!

Kultur

En stad rik på museer

Gillar du att gå på museum finns här flera välbesökta och intressanta. På Musée d´Histoire de Marseille och Musée des Docks Romains kan du lära dig allt om stadens historia. I otroligt vackra Palais Longchamp och i det före detta fattighuset La Vielle Charité, som båda är byggnader som i sig är intressanta att se, huserar ytterligare fyra museer. 

null
Mat & Shopping

Prova stadens nationalrätt

Du kan inte lämna Marseille utan att ha provat stadens nationalrätt, bouillabaisse. Den lokala fisksoppan tillreds av dagens fångst med smaker av vitlök, saffran, tomat och andra goda kryddor. Njut av farmors recept på en restaurang i Le Panier, Marseilles äldsta stadsdel, eller bege dig till området Cours Julien för mer trendiga caféer och restauranger. I Cours Julien finner du även flera små butiker för shopping. Önskar du butiker mer likt Champs Elysées i Paris, är det La Canebière som gäller.

null
Natur

En fantastisk promenad

Den 40 hektar stora parken Parc Borély är minst sagt imponerande. Här hittar du ett 1700-talsslott, välskötta botaniska trädgårdar och en sjö som du kan ro i. När du strosat färdigt i parken kan du ta gångvägen La Corniche, som har en fantastisk utsikt över havet och som passar utmärkt för en romantisk promenad, bort till Marseilles största sandstrand Prado. 

null

Hittade

Andra destinationer