Pireus (Aten), Grekland

Pireus är en förstad till Aten full av charm, shopping och badmöjligheter.

Pireus är den största hamnen i Medelhavet som ända sedan antiken varit fylld med liv och rörelse. Staden vimlar av aktivitet men när din kryssning angör här kommer du även märka den avspända atmosfären. Njut av arkeologiska sevärdheter, fantastisk mat och en soldränkt strandpromenad. Pireus är även inkörsporten till en av världens äldsta städer – Greklands antika huvudstad Aten.

Tips på att se och göra!

Sevärdheter

Mysigt och ansträngande

Mikrolimano och Kastella är två mysiga områden i Pireus, som lockar turister såväl som atenarna själva. Medan Mikrolimano har tavernor, caféer och barer uppradade längs hamnpromenaden reser sig Kastella likt en amfiteater över småbåtshamnen. Högst upp på denna kulle, som kräver en liten ansträngning att ta sig upp för, finns Veakeio Teatern där du kan njuta av konserter, teaterpjäser och dansföreställningar under sommaren och hösten. Utsikten från teatern är en del av upplevelsen.

null
Utflykt

En av världens äldsta

Från Pireus är det endast cirka åtta kilometer till Aten – staden som blandar gammalt och nytt med allt från fornlämningar till moderna caféer. Ett besök här är ett måste. Strosa runt i staden eller delta i en guidad utflykt. Njut av berömda sevärdheter, ett helt unikt friluftsmuseum och parlamentet på Syntagmatorget (Författningstorget), där vaktombytet som sker varje timme är en känd turistattraktion. Besök det världskända världsarvet Akropolis, som stoltserar på en cirka 150 meter hög klippa i den gamla stadsdelen Plaka, där den största byggnaden är Parthenon. Det mäktiga monumentet, som byggdes som ett tempel till gudinnan Athena, har en anmärkningsvärd struktur och är en verkligt fascinerande upplevelse. Missa heller inte Dionysosteatern – världens äldsta amfiteater.

null
Mat & shopping

Traditionellt grekiskt

Både i Pireus levande centrum och längs den soldränkta strandpromenaden trängs al fresco-caféer och barer tillsammans med otaliga affärer. Shoppa skor, väskor, smycken och solglasögon eller mer traditionella presenter och souvenirer som hantverk, olivolja och verk av unga konstnärer. Sätt dig sedan ner på en mysig, traditionell taverna och njut av typiska grekiska rätter såsom moussaka, souvlaki eller gyros tillsammans med en grekisk sallad med fetaost. Inte att förglömma den vitlöksdoftande tzatzikin och Greklands nationaldryck, Ouzo.

null

Hittade

Andra destinationer