Portofino, Italien

Sagolikt vackra Portofino har gått från att vara fiskeby till jetsetparadis.

Portofino är en av de mest exklusiva byarna i Italien och staden sägs även vara landets vackraste. När din kryssning stannar här möts du av solblekta, pastellfärgade hus som klättrar uppför bergsväggarna från havet, och jättelika, dyrbara segelbåtar och lyxyachter i hamnen. Den lilla staden är oerhört pittoresk och känns nästan som tagen ur en sagobok.

Tips på att se och göra!

Natur

Vandra eller bara koppla av

Inte långt från Portofino hittar du naturparken Monte Portofino, som bjuder på exotisk flora och fauna. Njut av olivlundar på bergsluttningarna, fenomenala panoramautsikter och mysiga små fiskelägen. Här finns även flera fina vandringsleder med en härlig närhet till havet, om du önskar upptäcka landskapet ytterligare.

null
Utflykt

Santa Margherita och Rapallo

På den östra delen av halvön som Portofino ligger på, hittar du orterna Santa Margherita och Rapallo. Medan Santa Margherita är en bedårande ort med lyxiga butiker och restauranger, precis som Portofino men med priser som är ungefär hälften, är Rapallo en vacker badort men en lång strandpromenad kantad av palmer, restauranger och caféer, där du kan kombinera sol och bad med historia.

null
Sevärdheter

Välbevarad historia

Portofino grundades redan under romartiden och de äldsta byggnaderna som idag finns kvar är från 1200-talet. Strosa runt bland de mysiga gränderna och du kommer garanterat bli fascinerad av de vackra omgivningarna. Piazza Martiri Dell'Olivetta är det stora torget dit alla gatorna verkar sammanstråla och här finns fullt av designerbutiker och trevliga matställen. I Italien är det vanligt att kyrkorna är de bäst bevarade sevärdheterna, och Portofino stoltserar med San Giorgio och San Martino.

null

Hittade

Andra destinationer