Neapel (Capri), Italien

Pizzans hemstad, dramatiska Neapel, är Italiens tredje största stad.

Kryssningar i västra Medelhavet angör ofta Neapel under sin tur och det är lätt att fascineras av de kontraster som staden bjuder på. Här finns en stor dos av kultur och historia, men också lyx och flärd. Italiensk pizza, glass och Limoncello – här behöver du inte gå hungrig.

Tips på att se och göra!

Historia

En underjordisk stad

Neapel är en stad i flera lager där det ursprungliga Neapolis ligger fyrtio meter under marken. Följ med på en guidad visning bland romerska akvedukter, skyddsrum och kristna tempel. I Neapel hittar du även en av världens mest berömda utgrävningsplatser, Pompeji. Platsen blev begravd under aska när vulkanen Vesuvius fick ett utbrott 79 år e.Kr., men nu kan du se den nästan intakta staden med gator, torg, tempel och butiker, som grävts fram ur askan. 

null
Natur

Romantiska Capri

Från kryssningshamnen i Neapel kan du ta snabbfärjan över till den pittoreska, glamorösa och romantiska ön Capri. Här bjuds underbara vyer, klart vatten och branta klippor utmärkta för klippbad. Det är mödan värt att leta en stund för att finna sitt eget smultronställe. Flanera runt i San Micheles sagolika trädgård eller njut av utsikten över ön från toppen på Monte Solaro. 

null
Mat & Shopping

Pizza med Italiens färger

Är det någonstans i Italien man ska äta pizza, så är det här. Välj klassikern margherita, döpt efter drottning Margherita och med ingredienser som bär Italiens färger (mozzarella, tomat, basilika), eller någon annan favorit. Här kan du även passa på att prova den italienska likören limoncello, gjord på citron, och missa för allt i världen inte espresson heller. För shoppingen står Via Chiaia, Via San Gregorio Armeno eller gallerian Galleria Umberto från 1800-talet för. 

null

Hittade

Andra destinationer