Cannes, Frankrike

Kändistäta Cannes är den eleganta staden som osar lyx och flärd.

Längs med Franska rivieran hittar du den livliga filmfestivalstaden Cannes. Med sitt fantastiska nattliv och lyxiga shopping, sina vackra stränder och mysiga atmosfär, har Cannes blivit en mycket populär destination. Inte minst för kryssningsresenärer.  

Tips på att se och göra!

Nöje

Lyxig kändisspaning

I hamnen i Cannes ligger de mäktiga lyxyachterna, som ägs av multimiljonärer och kändisar, sida vid sida med betydligt mer anspråkslösa och charmiga fiskebåtar. Det är lätt gjort att bli imponerad av kontrasterna. Är du här i maj under filmfestivalen finns det dessutom goda chanser för kändisspotting kring de flådiga åken. Lyckas du inte se någon kändis live, kan du åtminstone se handavtryck från celebriteter på Allée des Stars.  

null
Strandliv

Stad och strand i harmoni

I Cannes finns ett stort utbud av fina stränder. Några är avgiftsfria medan andra är privata Beach Club´s som kostar extra att besöka. Ta dig till Miramar Plage Beach Club och unna dig en fantastisk chevré chaud-lunch och ett iskallt glas rosévin. Efter maten kan du sedan byta om till badkläder och hyra en solstol nedanför restaurangen, för att slappa i solen ett par timmar och kanske ta ett dopp i havet. 

null

 

Mat & Shopping

Lyxa till det lite

Längs strandpromenaden La Croisette ligger de lyxiga och exklusiva butikerna på rad. Cartier, Gucci, Hermès, Valentino och Jimmy Choo är bara ett urval av alla butiker du hittar här. Vill du äta en minst lika lyxig lunch kan du besöka Le Roof, som ligger på femte våningen i femstjärniga hotellet Five Seas Hotel. Restaurangen, som har en Michelinstjärna, serverar en fransk-asiatisk lunch med fantastisk utsikt över gamla stan och Cannes. 

null

Hittade

Andra destinationer