Civitavecchia (Rom), Italien

Italiens huvudstad Rom har historia och smaskiga specialiteter i massor.

På varje gata, i varje gathörn, på varje piazza och i varje gränd finns något vackert att se i denna pampiga stad. Passa på att sitta ned på en uteservering och njut av en Caffe Macchiato och ljuvligt god italiensk glass. Peterskyrkan, Forum Romanum, Capitolium, Spanska trappan, Piazza Navona, Colosseum och Fontana di Trevi är några av de välkända sevärdheter du hittar här, och som är värda ett besök när din kryssning angör ”Den eviga staden”.

Tips på att se och göra!

Historia

Gladiatorer och Påven

I världens minsta stat, Vatikanstaten, hittar du sevärdheter såsom den magnifika Peterskyrkan och Sixtinska kapellet, med sin berömda takmålning av Michelangelo. En bit utanför Vatikanen hittar du Colosseum där gladiatorer, till åskådarnas jubel, slogs mot lejon, soldater och varandra under antikens Rom. Idag är endast få delar av den förut så storslagna teatern kvar, men trots det är den väl värd att se. 

null
Natur

Den gröna sidan av Rom

När du tänker på Rom kanske inte naturupplevelser är det första du tänker på, men här hittar du världens största park – 3 400 hektar stora Appia Antica Park. Parken sträcker sig från Colosseum till Ciampino och är full av monument som påminner om Roms rika historia. Förutom det vackra grönområdet och de historiska monumenten hittar man här även omkring 78 olika djurarter. Allt från kaniner, rävar och sköldpaddor, till olika typer av fiskar.

null
Mat & Shopping

Exklusivt och klassiskt

Rom och shopping hör ihop. Här finns exklusiva modehus som Gucci, Prada och Armani, italienska delikatesser i massor och gamla hantverks- och antikvitetsaffärer. Besök Via Condotti, som är en av världens mest exklusiva och dyraste shoppinggator, eller Compo de Fiori, Roms äldsta marknad med fokus på mat och blommor. Bland Roms gator och gränder är det nästan ett måste att hitta en anspråkslös liten trattoria, och därefter gelateria (glassbar), för en god pasta eller pizza och smarrig glass.

null

 

Hittade

Andra destinationer