Livorno (Florens/Pisa), Italien

Livorno är en spännande kontrast till andra italienska semesterorter.

Livorno är den storstad i Toscana som får allra minst uppmärksamhet och därför hittar du riktigt autentiskt italienskt här. De lokala stadsborna fyller gatubilden snarare än turisterna. När din kryssning anlöper här kan du välja att strosa runt bland de charmiga gatorna och insupa den välkomnande atmosfären, eller åka på en utflykt till närliggande Florens eller Pisa.

Tips på att se och göra!

Strandliv

Kombinera kultur och bad

Vill du sola och bada finns ett flertal fina stränder söder om Livorno. Ett hett tips är annars att kombinera en förmiddagsvisit i Pisa med ett besök i badorten Viareggio på eftermiddagen. Den inbjudande sandstranden i Viareggio är hela 15 kilometer lång, med en strandpromenad som kantas av restauranger och butiker. Besöker du Viareggio i februari kan du njuta av Italiens största karneval som arrangeras här då.

null
Historia

Det lutande tornet och annat

Cirka 30 minuters bilresa från Livorno ligger Pisa. Staden anses vara en av de äldsta i Italien och dess historiska centrum är pittoreskt och genuint. En självklar sevärdhet är det lutande tornet, som förklarades som världsarv av UNESCO 1987, men även domkyrkan, kyrkogården Camposanto och dopkapellet är värda besök. 

null
Kultur

Alla dessa pärlor..

In i landet hittar du medeltidsstaden Florens – en sann pärla i vackra omgivningar med flera historiska byggnadsverk och konstskatter. Besök ett av världens främsta och äldsta konstmuseum, Uffizigalleriet, med verk av Giotto, Botticelli, Leonardo da Vinci och Michelangelo. Imponeras av katedralen Duomo, som tog 250 år att färdigställa, som ligger på stadens mest berömda torg Piazza del Duomo. Fascineras av bron Ponte Vecchio, känd för sitt utseende. 

null

Hittade

Andra destinationer