Gibraltar, Storbritannien

Gibraltar, Storbritannien

Gibraltar är ett mini-England i Spanien med två världshav som grannar.

Ta en brittisk småstad från 50-talet men höj temperaturen ett tiotal grader - då har du den väldigt charmiga staden Gibraltar. Här gör ett flertal av rederierna stopp under sina kryssningar. Besök historiska platser, se den vackra naturen och njut av det rika stadslivet. Gågatan Main Street är en samlingspunkt i staden.   

Natur

Utsikt, apor och historia

Om du tar linbanan upp till toppen av Gibraltarklippan kan du se St Michaels Cave med sina imponerande droppstensformationer, de 4,5 mil långa försvarstunnlarna från 1700-talet och naturligtvis de halvtama, svanslösa vildaporna. Legenden säger att Gibraltar alltid kommer tillhöra Storbritannien så länge aporna är här, så de tas väl omhand. Uppe på klippan får du också en fantastisk utsikt över Gibraltarsund, Spaniens sydkust och Medelhavet. 

Strandliv

Välj vilken sida

Gibraltar stoltserar med två kuster så det finns gott om stränder för dig som vill sola och bada. På östra sidan om berget, mot Medelhavet, är det sandstränder medan den västra sidan om berget, som vetter mot Atlanten, har stenstränder. Några av de populära stränderna du kan besöka är Catalan Bay, Camp Bay, Eastern Beach och Western Beach. Det östra strandområdet är det största och erbjuder en rad olika vattensporter. 

Mat & Shopping

Publiv som på Londons gator

Main Street är gågatan som inbjuder till shopping och den kantas av gamla hus med vacker arkitektur. Här finns även gott om pubar, där flertalet är mer engelska än i London. Maten är traditionellt engelsk så fish and chips är inga problem att få tag i.  

Söker...

Andra destinationer inom Medelhavet