Genua, Italien

Historiska hamnstaden Genua är en dold pärla i Medelhavet.

Storstaden Genua är en spännande mix av historia och framtid – här samsas slitna gatumiljöer och egendomliga gränder med lyxiga designbutiker och riktigt bra restauranger. När din kryssning anlöper hamnen här kommer du hitta, förutom det utmärkta köket och den lyxiga shoppingen, ett rikt utbud av spännande och annorlunda aktiviteter samt intressant historia. 

Tips på att se och göra!

Historia

Christofer Columbus

Genua gör anspråk på att ha den största medeltida stadskärnan i Europa med över 20 kilometer smala, medeltida gränder (carrugi) som slingrar sig mellan husen. Här finns mycket atmosfär och ganska få turister och du kan strosa runt i lugn och ro då denna del av staden är bilfri. Christofer Columbus lär vara född i Genua så ta gärna chansen att få se hans restaurerade barndomshem. 

null
Mat & Shopping

Pesto, foccaia och gelato

Genua är fylld till brädden med uteserveringar och barer så gillar du mat och dryck lär du inte bli besviken. Njut av en foccacia to-go eller luncha på gourmetmarknaden Eataly i hamnen om magen börjar kurra på citypromenaden, och svalka dig i värmen med en gelato till efterrätt. När det sedan är dags för middag är en pasta med pesto nästan ett måste. Just pasta för att du är i Italien, just med pesto för att Genua är den gröna pestons hemstad. Besök restaurangen Tre Merli, som ligger strax intill vattnet i den mest turistiga delen av Genua, för genuin, god, lokal mat (trots läget) och beställ stadens paradrätt trofie – den lokala pastasorten med pesto. 

null
Sevärdheter

Den vackraste i Italien

I Genua finns hela 42 palats, så kallade rolli, som är upptagna på UNESCO:s världsarvslista sedan 2006. Imponerande Palazzo Ducale, som idag inhyser ett vackert konstmuseum, och lyxiga Palazzo Rosso, som har golv klätt i marmor och enorma kristallkronor i taket, ger en god inblick i hur mäktig staden var under de medeltida glansdagarna. Var uppmärksam på vilka öppettider som gäller för de olika palatsen då vissa endast håller öppet under rollidagarna i april och oktober. Önskar du istället lite mer natur under din vistelse i staden är den åtta hektar stora parken Parcodi Villa Durazzo Pallavicinia Pegli värd ett besök. 1800-talsparken, som utsågs till den vackraste i Italien 2017, stoltserar med flora och fauna, fontäner och vattenfall, och är uppbyggd som en teatralisk upplevelse i tre ”akter”, med fyra ”scener” vardera.

null

Hittade

Andra destinationer