Bridgetown, Barbados

Bridgetown, Barbados

Bridgetown, tidigare Town of Saint Michael, är en riktig festivalstad. 

Bridgetown är huvudstaden samt största staden i det lilla öriket Barbados, och är ett populärt stopp på kryssningar i Karibiska havet. Staden, som kallas “the City” eller “Town”, består av både nya och gamla delar och finns sedan 2012 upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Njut av stränderna, maten, taxfree-shoppingen och festivalerna.

Historia

Den äldsta på västra halvklotet

Barbados har en rik historia och mycket av Bridgetowns centrum, som visar exempel på brittisk kolonial arkitektur, är väl bevarat. Besök Barbados Museum, National Heroes Square, Morgan Lewis Sugar Mill och George Washington House för att lära dig mer. Här i Bridgetown finns även den äldsta judiska synagogan på det västra halvklotet att besöka. 

Mat & Shopping

Tullfri shopping och en Rum Punch

Bridgetown är ett perfekt stopp för den shoppingsugne. Huvudstaden erbjuder nämligen tullfri shopping både i kryssningsfartygens terminaler och i butikerna på Broad Street, som är huvudgatan i Bridgetown. Besök även Swan Street, Roebuck Street och Tudor Street för många mindre affärer och gatuförsäljare.  

Till lunch under shoppingturen finner du främst goda fisk- och kycklingrätter. Det finns kötträtter på menyerna men dessa är betydligt dyrare jämfört med annan mat. Bege dig till fruktmarknaden på Cheap Street för färsk frukt eller kokosnöt till efterrätt. Nationaldrycken framför alla andra är rom så missa inte heller att prova någon av de läckra sorterna som produceras på Barbados – Cockspur-rom och Mount Gay-rom. Det finns flera destillerier som är öppna för allmänheten, så önskar du en guidad visning kan till exempel Mount Gay Rum Distillery eller West Indian Rum Destillery vara värd ett besök.  

Strandliv

Skönt häng i Carlisle Bay

Barbados är känt för sina stränder och här finns ett stort utbud som passar alla. De flesta surfare fö­redrar östkusten (Atlantsidan), medan solbadarna håller till på västkusten (karibiska kusten) då denna sida är lugnare. Carlisle Bay, nära Bridgetown, är definitivt värd ett besök om du önskar den lite lugnare varianten. Här finns de vackraste stränderna på hela Barbados med kristallklart vatten att svalka sig i, och längs strandkanten ligger strandbarerna och restaurangerna uppradade. Snorkla, sola, läs en bok och njut av en kall drink i skuggan, eller roa dig med någon av de många vattensporterna som erbjuds.

Söker...

Andra destinationer inom Karibien