Bridgetown, Barbados

Bridgetown, tidigare Town of Saint Michael, är en riktig festivalstad. 

Bridgetown är huvudstaden samt största staden i det lilla öriket Barbados, och är ett populärt stopp på kryssningar i Karibiska havet. Staden, som kallas “the City” eller “Town”, består av både nya och gamla delar och finns sedan 2012 upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Njut av stränderna, maten, taxfree-shoppingen och festivalerna.

Tips på att se och göra!

Mat & Shopping

Tullfri shopping och Rum Punch

Bridgetown är ett perfekt stopp för den shoppingsugne. Huvudstaden erbjuder nämligen tullfri shopping både i kryssningsfartygens terminaler och i butikerna på Broad Street, som är huvudgatan i Bridgetown. Besök även Swan Street, Roebuck Street och Tudor Street för många mindre affärer och gatuförsäljare. Till lunch under shoppingturen finner du främst goda fisk- och kycklingrätter. Köp färsk frukt eller kokosnöt till efterrätt på fruktmarknaden på Cheap Street. Nationaldrycken framför alla andra är rom så missa inte att prova någon av de läckra sorterna som produceras på Barbados – Cockspur-rom och Mount Gay-rom.

null
Historia

Den äldsta på västra halvklotet

Barbados har en rik historia och mycket av Bridgetowns centrum, som visar exempel på brittisk kolonial arkitektur, är väl bevarat. Besök Barbados Museum, National Heroes Square, Morgan Lewis Sugar Mill och George Washington House för att lära dig mer. Här i Bridgetown finns även den äldsta judiska synagogan på det västra halvklotet att besöka. 

null
Strandliv

Skönt häng i vackra Carlisle Bay

Barbados är känt för sina stränder och här finns ett stort utbud som passar alla. De flesta surfare fö­redrar östkusten (atlantiska sidan), medan solbadarna håller till på västkusten (karibiska sidan) då denna sida är lugnare. Carlisle Bay, nära Bridgetown, är definitivt värd ett besök om du önskar den lite lugnare varianten. Här finns de vackraste stränderna på hela Barbados med kristallklart vatten att svalka sig i, och längs strandkanten ligger strandbarerna och restaurangerna uppradade. Snorkla, sola, läs en bok och njut av en kall drink i skuggan, eller roa dig med någon av de många vattensporterna som erbjuds.

null

Hittade

Andra destinationer