Tortola, British Virgin Islands (B.V.I)

Tortola, British Virgin Islands (B.V.I)

Tortola, brittiska Jungfruöarnas största ö, bjuder på värme och gästvänlighet.

Den bergiga ön Tortola är en av huvudöarna bland de över 50 öarna som tillhör brittiska Jungfruöarna. Ön är under brittisk flagga men US-dollar är den officiella valutan. Ön är känd för sina skimrande stränder, pittoreska städer och Hibiskustäckta bergssidor. Huvudstaden Road Towns hamn är ett populärt mål för kryssningar i området. 

Historia

Den dåtida inkomsten

Gör ett besök på 1780 Lower Estate Sugar Works Museum, Mount Healthy Windmill och Callwood's Rum Distillery i Road Town och lär dig mer om öns historia - nämligen vikten av sockerproduktionen som pågick här fram till början av 1900-talet.

Mat & Shopping

Spännande blandningar

Maten på Tortola är en härlig blandning av karibiskt och brittiskt. Lokala delikatesser är bland annat flatbröd på majsmjöl och hummer från Anegada. “Fish and fungi” är brittiska Jungfruöarnas nationalrätt. För autentisk shopping ska du passa på att köpa t ex. kryddor och ädelstenar. I Pussers Company Store i Road Town kan du köpa t ex. konstverk och deras superpopulära rom. 

Strandliv

Gott om att välja bland

Här finns ett dussintals pulverformiga, vita sandstränder att njuta vid som t ex. Apple Bay, Brewer´s Bay och mer svårtillgängliga Smugglers Cove. Snorkla, simma och promenera längs vattenbrynet, eller bara ta det lugnt i skuggan av en palm. Om vattensporter är mer din stil är Soper´s Hole och Trellis Bay att rekommendera. Vill du utforska någon annan av öarna är korallön Anegada ett tips, där fin snorkling och avskilda stränder står på menyn.

Söker...

Andra destinationer inom Karibien