Willemstad, Curacao

Willemstad är Curacaos hjärta, och delvis ett UNESCO världsarv.

Curacao är en lång, torr och till största delen platt ö belägen i sydliga delen av Karibiska havet. Tillsammans med Aruba och Bonaire utgör den de så kallade ABC-öarna. Ön är hem för människor av fyrtio olika nationaliteter och har därav en kultur som skiljer sig från den traditionellt karibiska, men som de flesta andra karibiska öar bjuder Curacao sol, bad, dykning, attraktioner och sevärdheter. 

Huvudstaden är Willemstad, en liten sockerbakelse till stad med ungefär hälften av öns invånare. Det är här, vid Curacao Mega Pier eller vid Curacao Cruise Terminal (Mathey Wharf), som kryssningarna till ön lägger till. Förutom många av öns sevärdheter och attraktioner bjuder staden både mycket bra shopping och ett stort utbud av nöje med klubbar, barer och restauranger. 

Tips på att se och göra!

Sightseeing

En tudelad huvudstad

Willemstad består av två delar, Punda och Otrabanda, på var sin sida om St Annabukten. Den äldre stadsdelen är Punda, som med sina historiska byggnader kring huvudgatan Handelskade upptogs på UNESCOS världsarvslista 1997. Se till exempel MikvéIsrael-Emanuel Synagogan byggd 1732, Posthuset från 1693 som idag är ett museum och Fort Amsterdam byggt 1635. Den något yngre stadsdelen är Otrabanda, även den med en rad historiska byggnader kring huvudgatan Breedestraat. Strosa gärna runt utan mål eller brådska då det inte kräver mer än en halvtimme för att gå från den ena änden till den andra.

null
Strandliv

Den perfekta beachdestinationen

Curaçao är verkligen det perfekta sol- och badresmålet. Med en medeltemperatur på runt 27 grader, både i luften och i vattnet, och gott om olika stränder att välja bland finns något för alla. Ön är faktiskt känd för sina fantastiska stränder - bara längs med sydkusten har man räknat till fyrtio stycken! Trevliga Hook´s Beach är en av de stränder som ligger närmast Willemstad, Groote Knip eller Playa Kenepa är en av öns mest populära stränder och Seaquarium Beach, söder om Willemstad, är en av öns livligaste stränder. Nästan vid vilken strand som helst är snorklingen bra och vill man kränga på sig dykarutrustningen väntar både vrak, drivdyk och korallrev under ytan. 

null
Mat & dryck

Get, kaktus och öl på havsvatten

Det finns gott om restauranger, både i Willemstad och på resten av ön. Allt från restauranger likt topprestauranger i Sverige till mobila snackbarer som säljer både mackor och annat för att stilla en sent påkommen hunger. Besök gärna matmarknaden i den paviljongliknande byggnaden i stadsdelen Punda för att samsas och trängas med lokalbefolkningen vid lunch. I de olika matstånden lagas traditionell mat på traditionellt vis, och du kan prova bland annat kabritu (gryta med getkött), plantain (stekt eller kokt banan), kadushi (slemmig soppa på kaktus) eller funchi (majsbröd/pudding). Amstel Bright är öns eget öl, gjort på havsvatten. Lätt, läskande och serverat med en limeklyfta i flaskhalsen passar det till det mesta.

null

Hittade

Andra destinationer