Charlotte Amalie, St. Thomas

Kuststaden Charlotte Amalie är en pittoresk stad perfekt för vykortet.

Charlotte Amalie är belägen på ön St. Thomas och är huvudort i ögruppen Amerikanska Jungfruöarna som, förutom St. Thomas, består av öarna St. John och St. Croix. Öarna var tidigare en dansk koloni och fortfarande påminner mycket i Charlotte Amalie om detta arv. När din kryssning angör staden kan du bland annat gå på Dronningens Gade och besöka trappan 99 Steps som är byggd av mursten från Danmark.

Centrum i Charlotte Amalie utgörs till stor del av området kring hamnen, som är en av världens vackraste, och både kryssningsfartyg och fritidsbåtar angör här. Slå dig ner på någon bar vid piren och beställ en drink, och beundra de vackra segelbåtarna som lägger till. I övrigt bjuder staden lokala marknader, historiska sevärdheter, vackra utsikter och utmärkt shopping.

Tips på att se & göra!

Mat & shopping

Tullfritt och lokalt

Charlotte Amalie har ett utmärkt shoppingutbud med nog med butiker och marknader för alla smaker. Main Street har ett flertal butiker att utforska och Havensight Mall, som ligger endast tio minuters bilresa från centrum, har mer än 60 butiker som säljer alkohol, designerkläder och parfym till skattefria priser. Missa heller inte de många lyxiga juvelerarbutikerna från till exempel Cartier, Swarosky och Tiffany & C.o. Förutom shopping är Charlotte Amalie även ett riktigt matmecka. Njut av nyfångad fisk, flatbröd eller den typiskt karibiska rätten callaloo med kokosmjölk, chili, spenat och spiskummin. Flera goda, lokala öler finns att välja bland att dricka till. Gå inte från restaurangen innan du testat chokladdoppade kokosnötsflingor.

null
Aktivitet

Den perfekta panoramaselfien

Stadens läge på flera kullar erbjuder oändliga möjligheter till fantastiska utsikter – och den perfekta panoramaselfien. Ta linbanan Skyride upp till Flag Hill på 213 meters höjd eller besök den före detta militära utsiktsplatsen Skytsborg på Government Hill.

null
Historia

Statyer, kyrkor och gamla fort

I Charlotte Amalie finns en mängd historiska kvarlämningar från tiden då ön låg under danskt styre och när du strosar runt bland gatorna kommer du märka att samtliga gatunamn dessutom är på danska. Besök Fort Christian, som är den äldsta bevarade byggnaden på Amerikanska Jungfruöarna, och den lilla parken Emancipation Park som har flera ståtliga statyer att kika på. Kung Kristian den IX:e av Danmark, statyn ”Freedom” som uppfördes med anledning av 150-årsjubileet av slaveriets avskaffande och en äkta kopia av amerikanska Liberty Bell är några. De mest kända kvarvarande kyrkorna här är Fredrikskyrkan från 1789 och St. Thomas Reformed Church från 1846, men även synagogan Krystal Gade är värd ett besök.

null

Hittade

Andra destinationer