Roatán, Honduras

Lilla Roatán bjuder mangroveskogar, täta djungler och vita sandstränder.

Öarna Bay Islands i Honduras är belägna på den sydligaste spetsen av världens näst största rev, det runt 113 mil långa mesoamerikanska revet, i västra Karibien. Trots den blygsamma storleken, sju mil lång och 8 kilometer bred, är Roatán den största och mest utvecklade ön i ögruppen.

När din kryssning angör Roatán gör den så i Coxen Hole eller Mahogany Bay i sydvästra delen av ön. Då avstånden är små ligger sedan hela ön till förfogande att upptäcka. Roatán bjuder en fantastisk blandning av kultur, natur och roliga aktiviteter, där framförallt vattenaktiviteter lämpar sig utmärkt i det revskyddade vattnet. Nästan hela kusten är kantad av korallrev så gillar du snorkling och dykning har du kommit helt rätt.

Tips på att se och göra!

Aktivitet

För hela familjen

För att vara en så liten ö som Roatán är, är dess naturliga mångfald imponerande. Här finns frodig djungel, mangroveskogar, botaniska trädgårdar och orörda stränder. Åk högtflygande zipline genom regnskogstaket, beskåda vackra fåglar och reptiler, vandra på tropiska stigar, besök underbara parker och snorkla med havssköldpaddor. Här finns ett utbud av aktiviteter som passar för hela familjen.

null
Historia

Pirater och sjöröveri

Roatán har en rik historia där pirater spelat en stor roll. Ön blev det perfekta gömstället för franska, engelska och holländska pirater på jakt efter guld och andra skatter från spanska lastfartyg på sin väg till Europa. I mitten av 1600-talet beräknas cirka 5 000 pirater kallat Bay Islands och Roatán för sitt hem och några kända namn är Henry Morgan, som idag är ansiktet utåt för Captain Morgan rom, och Blackbeard (Svartskägg), som porträtterats i bland annat Peter Pan-filmen Pan och serien Black Sails. Besök ett av de många museerna eller ta en guidad tur till Oak Ridge eller Port Royal och upptäck historierna om piraterna som en gång kallade den här ön för hem.

null
Strandliv

En av världens bästa

Roatáns vita stränder är några av de finaste i Karibien och West Bay Beach, på den allra västligaste delen av ön, har kallats en av de 10 bästa stränderna i världen. Har du möjlighet att se en solnedgång här – gör så! Söker du avlägsna stränder finns gott om sådana. Ön har varit ett dykparadis i åratal, tack vare sitt läge vid världens näst största korallrev, så missa inte att bege dig även under ytan.

null

Hittade

Andra destinationer