San Juan, Puerto Rico

I San Juan får musiken, maten och konsten besökarna att återvända.

San Juan är Puerto Ricos huvudstad, belägen vid öns atlantkust, och hit kommer många gäster under sina kryssningar. Här finns gott om sevärdheter, barer och kasinon, och en matkultur som är en mix av mexikanskt, afrikanskt, spanskt och amerikanskt. I den gamla delen av San Juan finns charmiga butiker, färgstark arkitektur och mysiga restauranger.

Tips på att se och göra!

Strandliv

Någonting för alla

Familjens favorit blir snabbt Luquillo Beach öster om San Juan, med sina långgrunda stränder och varma vatten. Om du önskar mycket liv och rörelse och goda drinkar gäller Condado Beach, som är öns mest berömda strand. Stranden Rincon på öns västra sida är surfarnas paradis. För lite av en dold pärla med få besökare – ta dig till stranden Playa Pena i Old San Juan.

null
Natur

Den enda och världens tredje största

Regnskogen El Yunque ligger cirka en timme med buss från San Juan och är den enda tropiska regnskogen i USA. Här finns ett rikt växt- och djurliv och längs de utmärkta stigarna finns vattenfall. Utforska på egen hand eller med en lokal guide. Med 220 grottor på över totalt 16 kilometer har Puerto Rico världens tredje största underjordiska grottsystem. Från San Juan tar det cirka 1 timme och 20 minuter till ingången. 

null
Kultur

Världsarvsklassade landmärken

El Morro och La Fortaleza är stadens berömda landmärken, belägna i de gamla delarna av San Juan. Båda forten byggdes på 1500-talet för att skydda staden mot angripare, men är idag populära turistmål. Strosa runt bland de över 500 historiska byggnaderna i Old San Juan som, förutom de världsarvsklassade forten, består av bland annat en vacker katedral och flera museer. 

null

Hittade

Andra destinationer