Port of Spain, Trinidad & Tobago

Port of Spain är en fantastisk smältdegel av karibiska kulturer.

Republiken Trinidad och Tobago består av 23 öar, där Trinidad och Tobago utgör de två stora huvudöarna. Medan Tobago ger skäl för uttrycket "to lime", som betyder att göra ingenting, erbjuder storebror Trinidad många av de saker som Tobago inte gör. Ön är berömd för sin spektakulära natur och sitt rika djurliv, sin livsglädje och sitt musikarv, och inte minst för den årliga karnevalen.

Den moderna huvudstaden Port of Spain ligger inbäddad längs det lugna, blågröna vattnet i Pariabukten på Trinidads västkust, och det är här som kryssningsfartygen lägger till. Staden är en perfekt utgångspunkt för att upptäcka allt Trinidad har att erbjuda och bjuder självt på grym shopping, spännande nattliv, en underskön botanisk trädgård och mycket mer. 

Tips på att se & göra!

Nöje

En fest i världsklass

I februari varje år hålls världens näst största karneval på Trinidad, “the Greatest Show on Earth”, och människorna här älskar verkligen sin karneval! Förberedelserna pågår hela året och från nyår och framåt har invånarna fullt upp i stort sett varje helg. Är du här lagom till när karnevalen äger rum lär du knappast missa alla paraderna med ståltrummor, soca (en mix av soul och calypso), kostymer, rom, dans och fest.

Mäktiga utstyrslar i blått och vitt, i karnevalen
Natur

För fågelskådaren

Världsberömda Caroni Swamp (Caroniträsket) är ett flodmynningssystem på Trinidads västkust som består av 5 611 hektar mangroveskog, myr och kanaler. Detta är Trinidad och Tobagos näst största mangroveträsk som erbjuder oändliga äventyr för den som vill vara utomhus. Inte minst är det perfekt för dig som gillar fåglar. Träsket är hem för nationalfågeln Scarlet Ibis och här finns även andra fåglar som till exempel kungsfiskare och flugfångare. Bäst upplevs detta naturens under med en båttur genom träskets vindlande vattendrag och öppna laguner.

Närbild på nationalfågeln i Trinidad och Tobago - Scarlet Ibis.
Sightseeing

Känn pulsen

Moderna Port of Spain är en livlig och vänlig stad som varit huvudstad sedan 1757. Här mixas höga byggnader, neonljus och trånga gator med mångkulturell karibisk karaktär under ett hemodlat calypso-soundtrack. Shoppingen här är bland den bästa i hela den karibiska övärlden, och det största shoppingområdet ligger mellan Frederick Street och Charlotte Street. Staden bjuder även på ett flera hundra år gammalt fort, en underskön botanisk trädgård och flera pittoreska kyrkor. Vill man få en verklig känsla för Trinidad är ett besök vid Independence Square ett bra tips då torget fylls av lokalbefolkningen på kvällarna som hänger runt med sina vänner och provar mat från olika bås.

Queen's Royal College i Port of Spain på Trinidad.

Hittade

Andra destinationer