Philipsburg, St. Maarten

Lilla St. Maarten – ön med två identiteter. God mat, strandliv och äventyr. 

St. Maarten är den minsta landmassan i världen att delas mellan två länder, Nederländerna och Frankrike. Medan den franska halvan är dämpat sofistikerad erbjuder den nederländska södra delen en mer avslappnad atmosfär. Kryssningar till St. Maarten ger möjligheten att upptäcka avskilda stränder, gamla ruiner, tropiska skogar, tax free-shopping och fantastisk mat.  

Tips på att se & göra!

Kultur

Två i ett

Charmas av små fiskebyar och pittoreska städer på ön där både Nederländernas och Frankrikes flagga vajat sedan 1648. Med mer än 120 olika nationaliteter och 80 olika språk är kulturmixen här unik. Besök Grand Cas, Karibiens gourmethuvudstad, och Marigot, den franska huvudstaden. 

null
Mat & Shopping

Likör och tullfri shopping

Den holländska huvudstaden Philipsburg är ett shoppingparadis med ett fantastiskt urval av exklusiva butiker längs kullerstensgator och smala gränder. På Front Street ligger de tullfria butikerna på rad. När det är dags för en paus i shoppingen står hummer, fylld krabba och friterad torsk på menyn. Glöm inte prova guavalikören på Sint Maarten Guavaberry Company.  

null
Natur

En dag på gränsen

Naturreservatet Loterie Farm har vandringsleder, zipline, äventyrsbana och en flervåningspool med vattenfall, för en helspäckad dag för hela familjen. Önskar du vacker utsikt över ön ska du vandra till toppen av berget Concordia, som markerar gränsen mellan de franska och holländska delarna av ön.

null

Hittade

Andra destinationer