Scarborough, Trinidad & Tobago

Tobago är en vykortsvacker och lugn ö med vänliga människor.

Republiken Trinidad och Tobago består av 23 öar, där Trinidad och Tobago utgör de två stora huvudöarna. Medan Trinidad är berömd för sin livsglädje, sitt musikarv och inte minst för den årliga karnevalen, gör Tobago skäl för uttrycket "to lime", som betyder att göra ingenting. Tobago är en charmig och genuin ö som fortfarande är relativt oexploaterad och hit åker man för att få uppleva de vita stränderna, det kristallklara vattnet, palmerna och lugnet. 

Avspända Scarborough är Tobagos största stad och ligger belägen på öns södra sida. Hamnen här, där de flesta kryssningsfartygen lägger till, ligger centralt i staden. Scarborough är den perfekta startpunkten för att utforska ön men önskar du hålla dig i omgivningarna finns saker att se och göra. Ta en promenad i botaniska trädgården, gör ett besök i Fort King George eller ät en god lunch på ett av stadens charmiga utomhuscaféer. 

Tips på att se & göra!

Aktiviteter

Mer än bara hav och strand

Tobago är långt ifrån bara hav och vita stränder. Här finns bland annat en golfbana i världsklass, djuphavsfiske utöver det vanliga, bra snorklings- och dykställen vid till exempel Buccoo Reef, Flying Reef och Bon Accord Lagoon, samt en prisbelönt regnskog. Dessutom erbjuder Scarborough en botanisk trädgård från 1800-talet med drygt 68 000 kvadratmeter lummig grönska och färgsprakande växter som klättrande orkidéer och knallröda flamboyantträd, som är värd att besöka. Håll då utkik efter öns blåorange motmotfåglar.

null
Mat & dryck

En matscen värd att hylla

På Tobago hittar du allt från fine dining till strandbarer, som serverar mat från hela världen. Bland annat hittas starka spår av mat från södra Asien, Afrika, Portugal, Spanien, Nordamerika och Kina samt det judiska och arabiska köket. Liksom på andra öar i Västindien som har en närhet till havet dominerar fisk- och skaldjursrätter menyerna, men även kyckling i alla dess former är vanligt. Passa på att äta hummer, som är så dyrt på de flesta andra ställen i världen, som är markant billigare på Tobago. Krabbdumplings är en annan populär rätt. Skölj ner med iskallt kokosnötsvatten, chokladte, den lokala ölen Carib eller rom.

null
Strandliv

Ett paradis för strandhäng

Tobago bjuder härliga stränder runt hela ön och det finns både populära, välbesökta och de med betydligt mindre folk. Barnvänliga (och avgiftsbelagda) Pigeon Point på sydkusten är en av de populäraste, och anses av många dessutom vara Tobagos finaste. För soldyrkare finns solstolar och parasoll att hyra, här finns en strandpromenad med fantastiska fotomöjligheter och snorklare hittar färgsprakande rev att utforska nära land. Snorkla gör man dock bäst vid Arnos Vale, Mount Irvine, Pirate´s Bay utanför Charlotteville eller Speyside. 

null

Hittade

Andra destinationer