Oranjestad, Aruba

Multikulturella hamnstaden Oranjestad har fått ett rejält ansiktslyft. 

Nederländska Arubas slogan är “Where Happiness Live” och man har jobbat hårt för att ge skäl åt detta i huvudstaden Oranjestad. Med fokus på både invånare och kryssningsresenärer har staden snyggats upp ordentligt och Oranjestad är idag ett riktigt mecka för shopping, restauranger och nattliv. Allt är dessutom enkelt att nå till fots, och via spårvagnen.

Aktiviteter

Bekväm citysightseeing

Oranjestad är en mycket promenadvänlig stad och möjligheten att ta sig runt i labyrinten av holländsk, kolonial arkitektur målad i härliga pasteller, underlättas ytterligare av stadens spårvagn. Du hoppar enkelt på spårvagnen redan vid kryssningsterminalen och den slingrar sig sedan genom staden till kulturminnesmärkta byggnader, museer och shoppingområden. 

Shopping

Som anpassad för fina köp

Oranjestads gator är fulla med smyckesbutiker, lyxaffärer och köpcentrum. Du lär knappast missa shoppingdistriktet precis vid hamnen och den stora loppmarknaden som anordnas på kryssningsfartygs ankomstdagar, som ligger längre ner på gatan längs marinan. Du bör dock även ta dig till den upprustade huvudgatan, som numer är en gågata fullt ägnad åt shopping och restauranger. Här finns holländska delikatesser, kubanska cigarrer, handgjorda souvenirer och exklusiva designerkläder, och du kan njuta av härliga parfymdofter, beundra vackra smycken och finna lokaltillverkade aloeprodukter.

Strandliv

Ett givet val

Det finns ett antal fina stränder på Aruba, där Eagle Beach definitivt är en av de bästa. Det tar cirka 20 minuter dit, med taxi från hamnen i Oranjestad, men sedan är det bara att njuta vid den fina stranden under resten av dagen. Hyr vattensportutrustning, ta något gott att äta och dricka vid restaurangerna som kantar stranden eller bara sola och bada.

Hittade 0 kryssningar

Hjälp! Vi hittar tyvärr inga resultat på denna sökning

Prova att justera bland filtren eller varför inte göra en helt ny sökning?

Vill du försöka om från början?
0 av 0st

Andra destinationer inom Karibien