Oranjestad, Aruba

Multikulturella hamnstaden Oranjestad har fått ett rejält ansiktslyft. 

Den nederländska ön Aruba, i sydvästra Små Antillerna i södra Karibien, har jobbat hårt för att ge skäl åt sin slogan “Where Happiness Live”. Med fokus på både invånare och kryssningsresenärer har den färgglada huvudstaden Oranjestad snyggats upp ordentligt och är idag ett riktigt mecka för shopping, restauranger och caféer, och nattliv.

Oranjestad är en unik blandning av gammalt och nytt som ger en distinkt charm, och allt är enkelt att nå till fots och via den toppmoderna spårvagnen. Här finns vackra stränder, spännande mat, roliga aktiviteter för hela familjen och historiska byggnader. Fort Zoutman till exempel, är Arubas äldsta byggnad från 1798 som byggdes för att skydda staden från pirater.

Tips på att se och göra!

Aktiviteter

Bekväm citysightseeing

Oranjestad är en mycket promenadvänlig stad och möjligheten att ta sig runt i labyrinten av holländsk kolonial arkitektur målad i härliga pasteller, underlättas ytterligare av stadens spårvagn. Du hoppar enkelt på spårvagnen redan vid kryssningsterminalen och den slingrar sig sedan genom staden till museer, kulturminnesmärkta byggnader och shoppingområden. 

null
Shopping

Som anpassad för fina köp

Oranjestads gator är fulla med smyckesbutiker, lyxaffärer och köpcentrum. Du lär knappast missa shoppingdistriktet precis vid hamnen och den stora loppmarknaden som anordnas på kryssningsfartygs ankomstdagar, som ligger längre ner på gatan längs marinan. Du bör dock även ta dig till den upprustade huvudgatan, som numer är en gågata fullt ägnad åt shopping och restauranger. Här finns holländska delikatesser, kubanska cigarrer, handgjorda souvenirer och exklusiva designerkläder, och du kan njuta av härliga parfymdofter, beundra vackra smycken och finna lokaltillverkade aloeprodukter.

null
Strandliv

Ett givet val

Det finns ett antal fina stränder på Aruba, där Eagle Beach definitivt är en av de bästa. Det tar cirka 20 minuter dit, med taxi från hamnen i Oranjestad, men sedan är det bara att njuta vid den fina stranden under resten av dagen. Hyr vattensportutrustning, ta något gott att äta och dricka vid restaurangerna som kantar stranden eller bara sola och bada.

null

Hittade

Andra destinationer